institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians celebra Jornada-Taller El Paisatge Viscut

  • March 8th, 2019
Jornada-Taller El Paisatge Viscut: Paisatges emblemàtics i dissonàncies paisatgístiques en l’IES Veles i Vents

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians va organitzar el dimarts passat 5 de març, la primera jornada-taller del 2019 dirigida en l'IES Vetles i Vents, concebuda com una trobada per a la sensibilització i la participació.

En aquesta ocasió l'equip de la Càtedra de Participació Ciutadana es va desplaçar fins a l'IES Vetles e Vents de Gandia, on es va dur a terme una sessió de treball amb els alumnes de Geografia de 2n de batxiller. Amb el nom “Paisatges Viscuts, Paisatges Emblemàtics i Dissonàncies Paisatgístiques”.

La jornada-taller va constar d'una xarrada sobre els valors del paisatge; i d'un taller de caràcter participatiu, on cada alumne a través de l'aplicació informàtica dissenyada per la Càtedra, va cartografiar tant els paisatges més emblemàtics com els que són més importants per a ell. Així com, les zones o elements que generen impacte paisatgístic.

L'objectiu final d'aquest taller era difondre i sensibilitzar als joves estudiants sobre els valors del paisatge; i investigar quins són els paisatges més reconeguts i “viscuts” dels estudiants en el territori valencià.