institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians organitza la 2ª edició de la Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús (UVRA)

  • June 25th, 2018
Image de la noticia

Se celebrarà els dies 25, 26 i 27 de juny en l'Institut d'Educació Secundària d'Ademús. A través de les aportacions de diversos professors de la Universitat de València, aquest esdeveniment, gratuït per a la ciutadania, pretén innovar i sembrar consciència rural a partir de les oportunitats que ofereix el paisatge i la participació ciutadana i abordarà el paisatge rural com a font de qualitat de vida.

La inauguració de la UVRA serà el dilluns 25 de juny, a les 9:30 hores, en l'IES Ademús. Presidiran l'acte d'obertura l'alcalde d'Ademús, Ángel Andrés; el secretari autonòmic de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració Territorial, Josep Vicent Boira; la diputada de l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València, Mercedes Berenguer; el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; el director de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, Emilio Iranzo; el president de la Mancomunitat del Racó d'Ademús, Eduardo Aguilar; i la directora de l'IES Ademús, Isabel María Grande.

La Universitat d'Estiu del Racó d'Ademús (UVRA) és una iniciativa conjunta de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians i del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, en col·laboració amb l'Ajuntament d'Ademús i la Diputació de València. Una iniciativa organitzada amb el propòsit de dinamitzar les comarques de l'interior valencià, mitjançant una oferta formativa, cultural i lúdica, nova i suggeridora.

El programa de la UVRA ofereix conferències, tallers pràctics, taules redones, una excursió urbana… i altres activitats de caràcter lúdic-cultural com a un taller de tai-txi, un concert a càrrec del Quartet de Flautes de l'Orquestra Filharmònica de la UV, una exhibició de dansa contemporània oferida pel Grup de Dansa de la UV, etc. Com apunta el director de la Càtedra, Emilio Iranzo, l'objectiu de la UVRA és “oferir als veïns del Racó i territoris adjacents, coneixements i eines útils, al mateix temps que atractives, que serviran per a estimular hàbits saludables, la consciència mediambiental i paisatgística, i visualitzar les oportunitats de futur del medi rural”.

El programa territorial d'Universitats Estacionals

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha manifestat que la UVRA pretén “acostar la universitat pública a la comarca del Racó d'Ademús mitjançant la transferència del coneixement generada pels investigadors i investigadores de la Universitat de València”. La UVRA s'emmarca en les activitats de la Càtedra de Participació Ciutadana i Paisatges Valencians, una plataforma acadèmica resultant de la col·laboració entre la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i la Universitat de València. D'altra banda, aquesta acció acadèmica, com la resta de les Universitats Estacionals organitzades pel Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, són gratuïtes per a la ciutadania gràcies a la col·laboració amb la Diputació de València.

La Universitat de València organitza 12 Universitats Estacionals resultat de l'acord entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València, són la Universitat d'Estiu del Racó d’Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu d’Ares dels Oms (UVAO), la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de la Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l'Eliana (UTE), la Universitat de la Tardor d'Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO), la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA) i la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA).

Programa complet de la UVRA