institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC assisteix al I Congrés de Big Data en Alcoi

  • April 11st, 2019
Image de la noticia

El passat 4 d’abril va tindre lloc la primera edició del Congrés Big Data Alcoi, en el qual es va debatre sobre les possibilitats de la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic en diferents àrees. En aquesta trobada estigué present la Càtedra d’Aplicació de Metodologies Estadístiques, Econòmiques i d’Aprenentatge Automàtic per a la Detecció de Delictes Financers i Blanqueig de Capitals (Càtedra DEBLANC) de la Universitat de València.

El Congrés Big Data Alcoi, organitzat pel Districte Digital de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació d’Empreses Tecnològiques de la província d’Alacant (ANBAN), pretén ser un fòrum professional en el qual es presenten de forma pràctica els avanços al voltant de l’ús de Big Data aplicats a la intel·ligència artificial, el tractament de leads i la gestió smart de territoris.

En la seua primera edició, celebrada el 4 d’abril en el Centre d’Art d’Alcoi, participaren professionals de referència, empreses digitals, líders de la indústria tecnològica i responsables de grans projectes, que compartiren la seua visió i debateren sobre tendències, reptes i oportunitats per al tractament i anàlisi de dades. Entre els assistents va estar també el Ministre de Ciència, Innovació i Universitats Pedro Duque, que destacà la importància de la innovació i la transformació digital en el desenvolupament de la societat.

La Càtedra DEBLANC, sorgida del conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques de la Generalitat Valenciana, està emprant aquestes tècniques d’aprenentatge automàtic per a la detecció de la delinqüència econòmica i el blanqueig de capitals, perquè la globalització ha provocat que aquests delictes s’hagen convertit en cada vegada més sofisticats.