institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC celebra les II Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals

  • October 7th, 2019
Image de la noticia

La Sala Capitular del Centre del Carme de Cultura Contemporània de València va acollir els dies 26 i 27 de setembre aquest simposi amb el qual la Càtedra Universitària d’aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals (Càtedra DEBLANC) de la Universitat de València, en conveni amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, consolida un any més un fòrum de referència nacional de discussió i posada en comú sobre l’estudi i la prevenció dels delictes econòmics i el blanqueig de capitals.

La trobada va reunir a destacats experts i professionals, entre els quals es trobaven D. Alejandro Luzón, Fiscal Cap de la Fiscalia Espacial contra la corrupció i el crim organitzat, o D. Cándido Conde-Pumpido, magistrat del Tribunal Constitucional. Els assistents van ser testimonis de diverses conferències i taules redones on participaren destacats professionals en matèria de lluita contra els delictes econòmics i el blanqueig de capitals, com ara l’inspector cap del Grup de Blanqueig de Capitals de València, D. Juan Emilio Grau, o el Jutge Degà d’Alacant D. César Martínez Díaz.

Les II Jornades sobre Delictes Econòmics i Blanqueig de Capitals van tindre un gran atractiu sobre el públic professional al qual anaven destinades, i assistiren prop de 80 persones, entre els qui va destacar de nou un gran nombre de funcionaris de la Hisenda Pública, Judicatura i Ministeri de l’Interior, a més d’altres assistents vinculats al sector privat i acadèmic.

La Càtedra Universitària d’aplicació de metodologies estadístiques, econòmiques i d’aprenentatge automàtic per a la detecció de delictes financers i blanqueig de capitals (Càtedra DEBLANC) sorgeix del conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. El seu principal objectiu és assistir tècnicament a jutges i fiscals de la Comunitat Valenciana en la lluita contra els delictes financers i econòmics i de blanqueig de capitals o de corrupció.

Més informació sobre les jornades en aquest enllaç.