institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC imparteix una sèrie de conferències en línia sobre Dret Penal i Corrupció Pública

  • June 2nd, 2020
Image de la noticia

Els passats 19, 20 i 21 de maig van tindre lloc tres conferències en el marc dels cursos organitzats per la Càtedra d'Aplicació de Metodologies Estadístiques, Econòmiques i d'Aprenentatge Automàtic per a la Detecció de Delictes Financers i Blanqueig de Capitals (Càtedra DEBLANC) de la Universitat de València, en conveni amb la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública de la Generalitat Valenciana.

Aquestes conferències, que portaven per títol "Dret Penal i Corrupció Pública", s'emmarquen dins de les labors de formació que desenvolupa la Càtedra, i que en aquesta ocasió es van efectuar en modalitat en línia a causa de l'estat d'alarma decretat pel govern. Aquestes conferències van tindre diferents línies argumentals: d'una banda, es va parlar de les conductes delictives en matèria de contractació pública i el seu impacte en l'actual situació social i econòmica i, d'altra banda, de la justificació del contracte públic i el control de l'expedient de contractació com a maneres de previndre els delictes de corrupció.

L'encarregada de dictar les conferències va ser Ángeles Jareño, catedràtica de Dret Penal de la Universitat de València. Després de les seues ponències, es va establir un animat debat sobre la jurisprudència en matèria de corrupció, on els assistents van poder exposar els seus punts de vista.

En total, es va efectuar una conferència per a cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, registrant-se una gran afluència de jutges, magistrats i fiscals i arribant a un total de 200 assistents entre els tres dies.