institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra Deblanc organitza un nou curs per al personal de l'administració de Justícia de la Comunitat Valenciana

  • September 4th, 2020
Image de la noticia

La Càtedra Deblanc, conveniada entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Universitat de València, organitza un nou curs per al personal de l'administració de Justícia de la Comunitat Valenciana.

En el marc de les mesures adoptades en resposta a la pandèmia associada a la malaltia del COVID-19, la Càtedra Deblanc ha continuat impartint la formació que tenia prevista durant aquest exercici en sessions presencials a distància.

El curs, titulat "Ciberdelinqüència: noves tècniques i tendències en la xarxa", es va celebrar els passats 17 i 18 de juny i va tenir com a ponent a Alex Aliaga Casanova, assessor expert en ciberseguretat, amb el següent contingut:

1. Situació actual: l'atacant i el defensor
2. Evolució del delicte
3. Tendències actuals del ciberdelicte:
a. Atacs durant el COVID-19
b. Ciberdelictes (Atac BEC, Phishing, Ransomware, Malware, Sim Swapping, Cryptojacking, Atacs de denegació de servei (Dos/DDoS), Ciberterrorism, Ciberdelictes en les xarxes socials)
4. Mesures de protecció: organitzacions i particulars


Alejandro Aliaga Casanova és consultor en ciberseguretat, amb més de 15 anys d'experiència, sent la seua activitat principal la gestió de la ciberseguretat, tant des del punt de vista tecnològic com estratègic. Enguany ha sigut guardonat per la revista Computerworld com a membre Top 50 de ciberseguretat Blueteam. També lidera itSMF Espanya, grup de treball ITSM4Security orientat al desenvolupament de bones pràctiques per a la gestió de serveis de ciberseguretat.