institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra DEBLANC participa en les Jornades d'Intel·ligència Artificial Alcoi 2020

  • September 25th, 2020
Image de la noticia

El passat 10 de setembre, investigadors de la Càtedra d'Aplicació de Metodologies Estadístiques, Econòmiques i d'Aprenentatge Automàtic per a la Detecció de Delictes Financers i Blanqueig de Capitals (Càtedra DEBLANC), conveniada entre la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública i la Universitat de València, van participar en les Jornades sobre Intel·ligència Artificial celebrades a la ciutat d'Alcoi.

L'acte, celebrat en l'IVAM Cada d'Alcoi, es va iniciar amb la presentació institucional a càrrec de Pedro Duque, ministre de Ciència i Innovació; Carolina Pascual, consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i Antonio Francés, alcalde d'Alcoi. El ministre de Ciència i Innovació va realitzar la seua presentació a distància, mentre que la consellera i l'alcalde el van fer de manera presencial.

Les ponències que van seguir a continuació van ser:

  • Edificis intel·ligents: Siemens (Esther Carrascal, Business Development & Sales for Data Center Vertical Market, Siemens España)
  • Chatbots (debat entre Celia Sánchez, directora general de 1 Million Bot i Lasse Rouhiainen, consultor i expert internacional en intel·ligència artificial)
  • Electrònica: Google (Lirios Conca, Country Operations Manager Google España)
  • Seguretat: ATOS (Carmen Ruiz, directora comercial de Grans Esdeveniments. Seguretat en Grans Esdeveniments Esportius)
  • Automòbils (Miguel Ángel Casas Prósper, fundador i gerent de StepsBridge Consulting)
  • Salut: Anàlisi d'imatges IA – QUIBIM (Ana Jiménez, R&D Engineer)

Els ponents van anar alternant presentacions presencials i altres a distància mitjançant videoconferència. En tots els casos es van mostrar aplicacions pràctiques que ja s'han posat en marxa sobre la intel·ligència artificial.

Aquestes Jornades sorgeixen amb la intenció de ser un referent a nivell nacional sobre la intel·ligència artificial, i ja s'està preparant un programa més ampli de ponències per a l'any vinent.