institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra PAGODA organitza unes jornades sobre democràcia i polítiques ecosocials

  • March 11st, 2019
Image de la noticia

El pròxim dijous 28 de març tindrà lloc en la Facultat de Ciències Socials la Jornada “Propostes ecosocials que aprofundeixen en la democràcia”, organitzada per la Càtedra de Govern Obert, Participació i Open Data (PAGODA) de la Universitat de València.

Aquestes jornades pretenen estimular la reflexió sobre l’agenda pública en matèria de polítiques ecosocials, el paper de la ciutadania i la identificació d’algunes propostes des del municipalisme de set grans ciutats (Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Màlaga, Vitòria i A Corunya). En aquest sentit, també tindrà lloc la presentació del llibre Ciudades en movimiento: avances y contradicciones en las políticas municipalistas ante las transiciones ecosociales, publicació que analitza més de dues-centes polítiques municipals d’aquestes grans ciutats i ofereix un balanç rigorós del seu impacte des de l’òptica de les transicions ecosocials i el seu valor democràtic. Un treball que sistematitza les transformacions que estan succeint en les agendes polítiques, els procediments, les aliances, els conflictes o els relats polítics, mostrant els avanços en qüestions socials i de participació ciutadana, així com les debilitats en temàtiques ecològiques clau.

La Jornada busca, per tant, constituir-se en una forma de valorar els canvis positius i de cridar l’atenció sobre la sempre postergada agenda ecosocial, de manera que decisors polítics, personal tècnic i ciutadania siguen conscients de les transformacions que resten pendents, siga per a protagonitzar-les o per a patir-les.

L’esdeveniment tindrà lloc el 28 de març, a partir de les 10.30 hores, en el Saló d’Actes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, amb el següent programa previst:

  • 10.30 – Benvinguda i inauguració
  • 10.45 – Crisi ecosocial en el context urbà: reptes ineludibles. Conferència a càrrec de Fernando Prats
  • 11.15 – Conclusions de l’anàlisi Propostes de set ciutats. Conferència a càrrec de José Luis Fernández Casadevante “Kois”, Coordinador de projectes de Grupo Tangente
  • 11.45 – Diàleg
  • 12.00 – Descans
  • 12.30 – Taula redona: Experiències ciutadanes cap a una ciutat cuidadora. Intervenció de Raúl Contreras (Especialista en Economia Alternativa, Nittúa) i Sara Verdú (Especialista en Participació i Polítiques d’Igualtat, Las Naves)