institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra PROTECPOL organitza el I Congrés Internacional convivència ciutadana: Mediació, conciliació i tècniques de prevenció i resolució del conflicte ciutadà. València 9 i 10 de Maig de 2017, Facultat de Socials, saló d'actes, Campus Tarongers.

  • May 3rd, 2017
Image de la noticia

La vida en la ciutat genera situacions de frec, de conflicte d'interessos que afecten directament als ciutadans i ciutadanes, en la seua perspectiva veïnal, en les seues actuacions laborals o empresarials o en les seues funcions parentals o educadores.

Els problemes de convivència són molts i variats i impliquen a totes les persones que, d'alguna manera, es veuen abocades a participar en la seua resolució, que no pot quedar en mans solament de l'autoritat, i en l'adopció de mesures repressores, com posa de manifest el creixent interès per l'establiment de normativa preventiva, mediadora i reparadora. Aquestes tècniques es presenten com la clau més eficaç per a la disminució de la problemàtica i el seu intent d'evitació. 

El primer Congrés Internacional “Convivència ciutadana: mediació, conciliació i tècniques de prevenció i resolució del conflicte ciutadà” organitzat per la Càtedra de Protecció Ciutadana i Policia Local de València, pretén asseure les bases que permeten establir el marc adequat per a la cerca de la millor solució dels problemes de convivència.

S'ha pensat en un grup d'experts i expertes nacionals i internacionals, tant de perfil acadèmic com a pràctic, en matèria de convivència i mediació administrativa, educativa i familiar que puguen, d'una banda, aclarir en què consisteix l'instrument, quines possibilitats ofereix, com s'ha regulat en altres àmbits aquesta matèria i quines novetats pot aportar. 

Sobre les conclusions que s'extraguen del mateix, és segur que es podrà oferir un substrat teòric-pràctic que proporcione les directrius a seguir per a una futura regulació normativa en la matèria.

Més informació: ací.

Links: