institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

La Càtedra PROTECPOL present en el Congrés sobre mediació com a mitjà de resolució del conflicte ciutadà en Braga

  • November 17th, 2017
Image de la noticia

El Congrés sobre “mediació com a mitjà de resolució del conflicte ciutadà” celebrat en Braga (Portugal) ha sigut tot un èxit. València i la seu Policia Local van ser reconegudes com a referent en l'ús de la mediació i en l'organització policial.

Paz Lloria va parlar de com la relació entre l'entorn urbà i la configuració de les ciutats amb la manera de ser i actuar del seu policia, és una manifestació més de la necessària relació entre Estat, societat i resolució del conflicte.


La mediació com a instrument resolutiu en el conflicte ciutadà és una manera d'ajudar a transformar les ciutats perquè tornen a ser llocs de trobada social, polític i cultural.


La intervenció de Beatriz Belando es va centrar en com conjugar la mediació amb els diferents principis i bases normatives, respectant el principi de legalitat i aconseguint una major efectivitat en la resolució del conflicte que quan s'apliquen sancions en les quals les parts no intervenen.


Eduardo Russu va explicar l'organització de la Policia Local de València i com s'aplica i funciona la mediació en la ciutat. També va explicar com es duu a terme la mediació express en situacions excepcionals, com les Falles; sobre la creació de la nova unitat de Convivència; de la manera en la qual la Policia Local de València treballa no solament en el carrer i dels nous projectes de recerca en els quals està involucrada.