institutional and business chairsUniversity of València Logo del portal

Vídeo de la Jornada "Les resistències antimicrobianes: repte en Salut Pública per a les organitzacions sanitàries"

  • Regina Garcia Martorell
  • October 11st, 2023
 

La Càtedra Institucional Escola Valenciana d'Estudis de Salut (EVES), la companyia farmacèutica Glaxosmithkline (GSK) i la Universitat de València (UV), van organitzar una jornada en la qual diversos ponents van xarrar i van debatre al costat de gran varietat de públic sobre les resistències antimicrobianes i les seues implicacions en l'actualitat sanitària.

El passat dia 27 de setembre es va celebrar este esdeveniment on gran varietat de professionals van aportar informació sobre un dels temes més actuals i de gran rellevància en l'àmbit sanitari, donat la seua creixent amenaça per a la salut global. Es van abordar temes com l'estratègia europea de RAM i el PRAN, estadístiques i dades rellevants sobre l'impacte en la població, així com les opcions d'innovació en el camp de les teràpies antimicrobianes. La inauguració de l'acte, celebrat a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València, va ser a càrrec del director de la càtedra, Sr. José Manuel Almerich Silla; el subdirector de l'Escola Valenciana d'Estudis de la Salut (EVES), Sr. Gustavo Zaragoza Pascual i la directora de Relacions Corporatives de GSK - Comunitat Valenciana, D.ª Rocío Aguilar García.  

Durant la jornada, la Dra. Reyes Castillo de la Unitat de Coordinació del Pla d'Acció Español sobre Resistències Antimicrobianes (PRAN) va oferir una presentació sobre l'estratègia europea de resistències antimicrobianes i PRAN. D'altra banda, el Dr. Rafael Cantón, Cap del Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, la Dra. Paula Ramírez, intensivista a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València i la Dra. Esperanza Merino, de la Unitat de Malalties Infeccioses a l'Hospital General Universitari d'Alacant, van comentar aspectes relacionats amb l'impacte de les resistències antimicrobianes en l'assistència sanitària, posant l'accent en el problema que suposa per a la Salut Pública. Finalment, la Dra. Sandra Sistiaga, Site Engagement Lead i Clinical Development de GSK, va oferir una xarrada sobre la necessitat d'innovació terapèutica en este camp.  

L'acte va estar moderat per Sr. Arturo Artero, professor d'esta mateixa universitat i cap de servei de Medicina Interna a l'Hospital Universitari Dr. Peset de València.  

  

Ací podràs accedir al vídeo complet de la jornada.