Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

  • ARTEC
El projecte BIOMIMO es desenvolupa conjuntament amb el Centre de Recerca Ikerlan. Durant el desenvolupament d'aquest projecte el grup ARTEC ha investigat com aplicar tècniques de captura de moviment, interacció multimodal i realitat augmentada al desenvolupament d'una ortesi de 5 graus de llibertat.
Descripció

Els sistemes biomimètics intenten copiar la forma o el comportament dels sistemes biològics per crear màquines i processos més eficients. Aquests sistemes estenen les capacitats de les màquines afegint un component humà o estenen les habilitats dels humans amb l'ajuda de màquines o components mecatrònics realitzats exprofés. El disseny i desenvolupament de sistemes biomimètics han de ser vistos des d'almenys dos plans paral · lels: el del desenvolupament dels sistemes mecatrònics, i el del dels sistemes gràfics que modelen la física del món real i les característiques biològiques que es volen emular . Aquest projecte tracta d'investigar en el nou disseny dels sistemes mecatrònics biomimètics i en les interfícies multimodals necessaris per captar les característiques biomimètiques i millorar la interacció humà- ordinador i del sistema amb l'entorn. Tot això orientat al desenvolupament de dispositius IAD ( Intelligent Assist Devices ), dispositius ( o robots ) mecatrònics d'ajuda a les persones en l'exercici de la seva tasca en el lloc de treball . Això implica, d'una banda, investigar en noves tecnologies relacionades amb la robòtica " vestible " : Nous actuadors i sensors basats en tecnologies no - convencionals i nous materials , nous conceptes cinemàtics inspirats en la naturalesa ( biomimetisme ) i nous controladors posició / força per aquests sistemes. D'altra banda, implica investigar en tecnologies de prototipatge virtual i d'interfícies multimodals : Integració de sistemes de captura de moviments humans, millora de tècniques d'interacció per a ordinadors en els entorns de disseny industrial basat en l'ús d'interfícies multimodals. A més, com a concreció de les investigacions a realitzar, tot això s'aplicarà al desenvolupament d'aplicacions bio - robòtiques iAds .

Durant el desenvolupament d'aquest projecte el grup ARTEC ha investigat com aplicar tècniques de captura de moviment, interacció multimodal i realitat augmentada al desenvolupament d'una ortesi de 5 graus de llibertat.

Software de evaluación de prototipos.

   

Estudi ergonòmic del braç dret i programari creadi per al mateix.

Data d'inici
2007 Juliol
Data de finalització
2009 Maig
Entitats col·laboradores:

Ministerio de Educación y Ciencia (DPI2006-14928-C02)