Logo de la Universitat de València Logo Institut de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions Logo del portal

  • ARTEC

Els sistemes biomimètics intenten copiar la forma o el comportament dels sistemes biològics per crear màquines i processos més eficients. Aquests sistemes estenen les capacitats de les màquines afegint un component humà o estenen les habilitats dels humans amb l'ajuda de màquines o components mecatrònics realitzats exprofés. El disseny i desenvolupament de sistemes biomimètics han de ser vistos des d'almenys dos plans paral · lels: el del desenvolupament dels sistemes mecatrònics, i el del dels sistemes gràfics que modelen la física del món real i les característiques biològiques que es volen emular . Aquest projecte tracta d'investigar en el nou disseny dels sistemes mecatrònics biomimètics i en les interfícies multimodals necessaris per captar les característiques biomimètiques i millorar la interacció humà- ordinador i del sistema amb l'entorn. Tot això orientat al desenvolupament de dispositius IAD ( Intelligent Assist Devices ), dispositius ( o robots ) mecatrònics d'ajuda a les persones en l'exercici de la seva tasca en el lloc de treball . Això implica, d'una banda, investigar en noves tecnologies relacionades amb la robòtica " vestible " : Nous actuadors i sensors basats en tecnologies no - convencionals i nous materials , nous conceptes cinemàtics inspirats en la naturalesa ( biomimetisme ) i nous controladors posició / força per aquests sistemes. D'altra banda, implica investigar en tecnologies de prototipatge virtual i d'interfícies multimodals : Integració de sistemes de captura de moviments humans, millora de tècniques d'interacció per a ordinadors en els entorns de disseny industrial basat en l'ús d'interfícies multimodals. A més, com a concreció de les investigacions a realitzar, tot això s'aplicarà al desenvolupament d'aplicacions bio - robòtiques iAds .

Durant el desenvolupament d'aquest projecte el grup ARTEC ha investigat com aplicar tècniques de captura de moviment, interacció multimodal i realitat augmentada al desenvolupament d'una ortesi de 5 graus de llibertat.

Software de evaluación de prototipos.

   

Estudi ergonòmic del braç dret i programari creadi per al mateix.

Data d'inici :

juliol / 2007.

Data de finalització:

maig / 2009.

Entitats col·laboradores: Ministerio de Educación y Ciencia (DPI2006-14928-C02)
Imatges:
+ Vídeos