Logo de la Universitat de València Logo Institut Universitari d'Investigació de Robòtica i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (IRTIC) Logo del portal

  • ARTEC
Disseny d'un habitacle d'un vehicle dotat amb tecnologies intel · ligent capaços de detectar el comportament del conductor (hàbits saludables davant conductes de perill en el context d'una conducció segura), així com l'estudi dels paràmetres que caracteritzen el vehicle i el conductor en els instants previs a un accident.
Descripció

El projecte està dividit en diferents subprojectes , dels quals el grup ARTEC ha participat en :

  • ESTABLE ( PSE -370100-2008-4) . Projecte que analitza les condicions d'estabilitat dinàmica de vehicles pesants, en diferents condicions de càrrega, avisant el conductor del risc de bolcada durant la circulació. Aquest projecte és especialment útil per al transport de mercaderies perilloses.
  • E - SENYAL ( PSE -370100-2008-3) . Sistema de senyalització intel·ligent que informa al conductor dels senyals de trànsit sense que aquest hagi de visualitzar ni interpretar-les. Inclou , així mateix , informació de l'estat de la carretera com a possibles accidents , obres o retencions .
  •   HITO ( PSE -370100-2007-7). Pretén garantir una conducció segura incorporant les tecnologies de la informació presents i futures, validant les mateixes i possibilitant la seva simultaneïtat i compatibilitat .
  • ASISTE ( PSE -370100-2007-12). Plataforma que integrarà la informació de l'estat del vehicle, els dispositius embarcats d'informació i d'ajuda a la conducció .

El projecte ha rebut finançament del Ministeri de Ciència i Innovació , dins del Pla Nacional d'Investigació Científica , Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011

Cabintec

Data d'inici
2007 Gener
Data de finalització
2010 Desembre
Entitats finançadores:

Ministerio de Ciencia e Innovación