University of Valencia logo Logo Permanent Training and Educational Innovation Service (SFPIE) Logo del portal

Entre els anys 2005 i 2010, el Servei de Formació Permanent de la Universitat de València va realitzar diferents accions formatives adreçades al personal d’administració i serveis amb competències en la direcció d’equips, que es van concretar en un Pla de Desenvolupament Directiu (PDD) ofertat entre 2007 i 2010, el qual va comptar amb la participació quasi 100 persones del PAS de la UV amb responsabilitats directives.

Durant el curs 2010-2011 es va considerar important fer una anàlisi diagnòstica que permetera continuar amb aquesta línia d’accions formatives d’una forma específicament adreçada al context universitari. Amb aquest motiu es va posar en marxa el programa CoDES: Competències Directives en Educació Superior.

Per tal de conèixer les actituds dels responsables cap a la pròpia gestió, i la seua visió de quines són les necessitats formatives pròpies d’aquest àmbit, es van organitzar cinc grups de treball, els membres dels quals van ser seleccionats segons diferents nivells de competència en les responsabilitats de gestió a la UV. Com a conseqüència d’aquestes accions diagnòstiques, realitzades en març i abril de 2011 amb la participació de 115 membres del PAS i del PDI, es va elaborar un Informe CoDES, que destacava quatre grans àmbits de competències directives universitàries:

  • Les competències sociocomunicatives per a la gestió;
  • Les competències en gestió i desenvolupament de l’equip humà;
  • Les competències en gestió flexible del canvi; i
  • Les competències en organització, planificació i gestió del temps.

A partir d’aquest diagnòstic, que ha estat elaborat específicament a partir de la realitat de la nostra Universitat, des del Servei de Formació Permanent, en coordinació amb els responsables de Recursos Humans, es proposaran accions formatives directament adreçades  a aquestes competències.