Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Magisteri Logo del portal

Tabla de personas
Foto Nom i cognoms Adreça + info Biografia
FERRANDO PALOMARES, IRENE

FERRANDO PALOMARES, IRENE

PDI-Titular d'UniversitatResponsables de Gestio AcademicaCoordinador/a Titulacio de Grau

Despacho 3.14, Facultat de Magisteri. Coordinadora del Grado Maestro/a en Educación Primaria. Coordinadora Especialidad de Didáctica de las Matemática (Máster de Investigación en Didácticas Específicas-Facultat de Magisteri)

(9616) 25469

irene.ferrando@uv.es

Biografia
 

Soc Irene Ferrando Palomares, Doctora en Matemàtiques per la Universitat Politècnica de València.

Actualment soc Professora Titular en el Departament de Didàctica de les Matemàtiques a la Universitat de València. 

Tota la meua trajectòria professional s'ha desenvolupat en l'àmbit de les Matemàtiques en general i de l'Educació Matemàtica en particular. Així, vaig realitzar la meua tesi doctoral en Anàlisi Funcional en el grup d'investigació Funaphy (IUMPA) i, en el curs 2010-11 vaig iniciar la meua carrera en l'àmbit de l'Educació Matemàtica com a professora Funcionària de Carrera d'Educació Secundària. Al gener de 2012 vaig accedir com a professora Ajudant Doctora a la Facultat de Magisteri. 

Des de llavors la meua investigació s'ha centrat en l'àrea d'Educació Matemàtica, particularment he treballat en temes relatius a l'ús de la modelització i aplicacions en l'ensenyament de les matemàtiques.

En la Facultat de Magisteri he assumit diferents càrrecs acadèmic, entre maig de 2016 i setembre de 2018 vaig ser la secretària del Departament de Didàctica de les Matemàtiques i, des d'octubre de 2018 soc la Coordinadora del Grau de Maestro/a En Educació Primària.

El meu interés per l'educació m'ha fet implicar-me en diferents projectes relacionats amb l'ensenyament de les Matemàtiques, des de l'any 2008 participe en el projecte d'estimulació de talent matemàtic Estalmat CV i des de l'any 2019 soc la responsable de l'organització del concurs IMMC-Spain, dirigit a estudiants de secundària i batxillerat.

A més, en els últims anys he col·laborat estretament amb el CEFIRE CTEM impartint cursos de formació contínua dirigits al professorat d'educació primària i secundària.

Finalment, soc la Presidenta de la Comissió d'Educació de la Real Sociedad Matemática Española.

GOMEZ FERRAGUD, CARLOS BERNARDO

GOMEZ FERRAGUD, CARLOS BERNARDO

PDI-Titular d'Universitat
PLA CASTELLS, MARTA

PLA CASTELLS, MARTA

PDI-Prof. Permanent Laboral PplDirector/a Titulacio Master Oficial

Facultat de Magisteri. Departament de Didàctica de la Matemàtica. Directora del Màster Universitari en Professorat d’Educació Secundària Despatx 3.07

90295

marta.pla@uv.es

Biografia
 

Marta Pla i Castells és llicenciada en Matemàtiques i Doctora en Ciencies de la Computació per la Universitat de València. Actualment soc Profesora Contratada Doctora en el Departament de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de València. 

Els meus primers anys com a investigadora (entre 2004 i 2010) es van orientar cap al modelatge de sistemes físics i la seua representació en entorns de simulació. Entre 2010 i 2015 vaig enfocar la meua experiència com a matemàtic en el desenvolupament de models en el camp dels sistemes intel·ligents de transport.

En el segon període, entre l'any 2017 i l'actualitat, la meua activitat científica es desenvolupa en l'àrea de Didàctica de les Matemàtiques. La meua incorporació al departament com a professora ajundat doctora, fa que la meua investigació es centre en ús dels problemes de Fermi i la modelització matemàtica com a eines metodològiques en la docència de les matemàtiques, principalment en primària i secundària. He publicat diferents articles i capítols de llibre en els quals s'analitzen aspectes d'aquesta metodologia, com la influència del context i de l'experiència prèvia de l'alumnat en la seua aplicació exitosa o els tipus d'errors freqüents i com aquests pot ajudar a identificar necessitats formatives a l'aula. En aquest context, he desenvolupat una aplicació informàtica, publicada amb llicència Open Source, que facilita l'anàlisi de problemes de modelització. D'acord amb les cites, l'eina està sent utilitzada per autors de diferents institucions internacionals. També he participat en l'elaboració d'instruments d'anàlisis de la docència de matemàtiques, com l'instrument validat derivat d'una estada en a la Universitat de Harvard, amb dues publicacions associades.

Des del punt de vista docent, he impartit docència a partir de la meua formació com a matemàtica i com a científica de la computació, amb varietat de contextos i titulacions. En els anys inicials, vaig impartir docència de programació i de simulació en enginyeria (UJI). Posteriorment, vaig impartir docència de matemàtiques en enginyeries i en el grau en Matemàtiques (UV). En els últims anys, tota la meua docència se centra en l'àrea de Didàctica de les Matemàtiques, tant en grau de Maestro/a de Primària com en el Màster d'Ed. Secundària de la UV. Com a resultat d'aquestes activitats, tinc reconeguts 2 sexennis d'investigació per ANECA, l'últim fins a desembre de 2022, i dos quinquennis docents, l'últim fins a desembre de 2021.

En la Facultat de Magisteri he asumit diversos càrrecs acadèmics. Des de març de 2021 fins maig de 2023 vaig ser Coordinadora de Pràctiques dels graus de Mestre/a d'Educació Infantil i Mestre/a d'Educació Primària i des de maig del 2023 sóc la directora del Màster Universitari en Professorat d'Educació Secundària de la UV.

SEGURA CORDERO, CARLOS JOSE

SEGURA CORDERO, CARLOS JOSE

PDI-Ajudant Doctor/A
Biografia
 

Carlos Segura és llicenciat en Matemàtiques (Premi extraordinari), graduat en Història de l'Art i doctor en Didàctica de la Matemàtica (Premi extraordinari). Actualment treballa com a Professor Ajudant Doctor (PAD) en el Departament de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de València. 
Carlos Segura ha treballat com a professor d'ensenyament Secundari (2010-2015) i com a assessor de formació en l'àrea de Matemàtiques, Ciència i Tecnologia per a la Conselleria d'Educació (2015-2023). També va ser professor associat en el Departament de Didàctica de la Matemàtica des de 2015 a 2023, quan es va incorporar com PAD. 
La seua investigació se centra en l'Educació Matemàtica; en particular, en la modelització i aplicacions en l'ensenyament de les matemàtiques, i en la resolució i plantejament de problemes (ús de múltiples estratègies, flexibilitat, errors i dificultats, aspectes afectius). També s'interessa pel coneixement especialitzat del docent de matemàtiques. Ha publicat en revistes d'alt impacte en l'àrea i presentat comunicacions en els principals congressos internacionals i nacionals d'educació matemàtica. Ha realitzat estades de recerca a Harvard University i a la Universitat Autònoma de Barcelona.
S'ha implicat en diferents projectes relacionats amb l'ensenyament de les Matemàtiques. Així, ha participat en el projecte d'estimulació de talent matemàtic Estalmat CV i  forma part de l'equip organitzador del concurs IMMC-Spain, dirigit a estudiants de secundària i batxillerat. Ha impartit i coordinat nombrosos cursos de formació contínua del professorat, per a tots els nivells educatius, amb el Cefire CTEM. A més, forma part de la Comissió d'Educació de la Real Sociedad Matemática Española.

MOCHOLI MONCHOLI, JORGE MIGUEL

MOCHOLI MONCHOLI, JORGE MIGUEL

PDI-Associat/Da Universitari/A