Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Magisteri Logo del portal

El Campus d’Ontinyent acull dues exposicions d'interés educatiu i social

  • 6 de maig de 2022
Image de la noticia

Durant el mes de maig es poden visitar, al Campus d’Ontinyent, les exposicions “De la càmera l’aula: fotografies de dones” i “Tecnología libre de conflicto” que aborden temàtiques d'interés educatiu i social.

“De la càmera a l'aula: fotografies de dones” es pot visitar a la planta principal de l’Aulari Interfacultatiu i és una mostra d'una selecció d'imatges de l'Arxiu Ismael Latorre Mendoza (AILM), organitzada per la Comissió d'Igualtat de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València, amb la col·laboració d'Amical Wikimedia, Wikimedia València i Viquidones. Està formada per 114 fotografies en 24 panells que fan un recorregut des de la dècada del 1930 fins a l'actualitat.  Els autors són les dues fotògrafes de la família: Laura Canet Lozano i Carolina Latorre-Canet i els tres fotògrafs: Ismael Latorre Mendoza, Gerard Latorre-Canet i Vicenç Salvador Torres Guerola. S'hi poden veure obres inèdites del corresponsal del Levante, Ismael Latorre Mendoza, que no va exposar mai, com ara «Papes de moniato a l'era de l'estació d'Alginet», del 1951.

L'exposició “Tecnología Libre de Conflicto”, es pot trobar al hall del primer pis de l’Aulari Interfacultatiu, i mostra el que hi ha darrere dels dispositius mòbils i la tecnologia quotidiana i posa en evidència que l'actual model de consum és insostenible. Es tracta d'un Projecte d'Aprenentatge Servei sobre Educació per a un consum responsable i Sostenibilitat que s'està promovent en la Facultat de Magisteri de la Universitat de València des del curs 2020-21 conjuntament amb les Facultats d'Educació, Dret, Filosofia i Lletres, Ciències i CC. Econòmiques de la Universitat d'Alacant. Aquest projecte planteja una acció social directa de Cooperació Internacional en la RD Congo a través d'un conveni de col·laboració establert amb la ONGD Alboan. Aquesta ONGD gestiona la recollida de dispositius electrònics i destina l'import obtingut pel seu reciclatge a projectes humanitaris i de desenvolupament en l'est d'RD Congo.

Imatges: