Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Enginyeria de Telecomunicació Logo del portal

Síntesi d'alt nivell per a FPGAs de Xilinx amb Vivado-HLS

  • 1 de juny de 2016
Gustavo Sutter

Ponent: Gustavo Sutter

Dia: 02/06/2016

Aula: 3.0.1

Hora: 15:30

La solució maquinari a problemes computacionals té obvis i innegables beneficis en velocitat i consum de corrent respecte a una solució basada en microprocessadors. L'inconvenient d'aquesta estratègia són els alts costos de desenvolupament i dificultat de reúso de les solucions. Una alternativa altament utilitzada en computació d'altes prestacions és l'ús de Maquinari Reconfigurable (FPGAs) que permeten performance i consums com el maquinari amb la possibilitat de ser reprogramats. El problema segueix sent els alts costos de desenvolupament del flux de disseny tradicional basat en HDLs (Hardware Description Languages). Afortunadament en els últims anys les eines de síntesis d'alt nivell (HLS - High Level Synthesis) permeten descriure circuits des de descripcions C/C++ o altres llenguatges d'alt nivell.

En aquesta xarrada s'introdueixen els conceptes presents en la síntesi d'alt nivell des del punt de vista de l'eina Vivado-HLS del fabricador de FPGAs Xilinx. Després d'una introducció es realitza una demo amb l'eina per a visualitzar els beneficis i flux de disseny.

Gustavo Sutter, Doctor per la Universitat Autònoma de Madrid, Enginyer en Sistemes en la Univ. Nacional del Centre de la Prov. de Buenos Aires. Compta amb més de 15 anys d'experiència en disseny de sistemes basats en FPGA. S'especialitza en l'àrea d'arquitectura d'ordinadors, dissenys digitals, aritmètica de computadors i computació d'altes prestacions. Ha col·laborat en múltiples projectes de recerca nacionals, europeus i de transferència amb empreses. Ha escrit tres llibres i més d'un centenar de comunicacions tècniques. Ha dictat cursos en diferents Universitats i participa activament en la formació per a empreses. Actualment és docent i investigador en l'Escola Politècnica Superior de la Universitat Autònoma de Madrid i coordina tasques en ElectraTraining per a la formació i transferència en temes de sistemes embeguts, disseny de PCBs i FPGAs.