Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Política Econòmica i Economia Pública Logo del portal

Els cinc països amb més i menys autoocupació del món

autoempleo

Incorporar-se al mercat de treball resulta molt complicat per a molts ciutadans, per la qual cosa, ser autònom o emprendre un negoci són formes d'autoocupació que solucionen aquest problema. Aquests són els països que més i menys autoocupació tenen i les claus d'aquesta forma de treball.

30 de de maig de 2016

L'autoocupació inclou a aquelles persones que treballen per compte propi, autònoms, membres de cooperatives, empleats familiars sense remuneració. Aquests últims no solen tenir un contracte formal, però participen en la producció i generació de béns i riquesa.

En molts casos l'autoocupació es converteix en una alternativa per a aquells ciutadans que estan parats i no troben treball. Emprendre un projecte empresarial o treballar per compte propi pot solucionar una situació de sequera laboral.

A Espanya l'autoocupació va suposar un 17,7 per cent en 2014 del treball del país, segons un informe de l'OCDE. Una de les formes més comunes d'autoocupació és la creació de petites i mitges empreses (Pimes). El 78% d'aquest sector es va mantenir estable o fins i tot va millorar el seu negoci en 2015. Unes xifres que han millorat les xifres de 2011 quan el principal objectiu del 70% de les Pimes era sobreviure.

Las claus de l'autoocupació

  • L'OCDE apuntava que els països amb major autoocupació coincidien amb aquells que tenien les xifres d'ingressos per capita més baixes amb l'excepció d'estats com Itàlia.
  • Així mateix, les dades s'observa una caiguda de l'autoocupació en més de dos terços dels territoris analitzats, a causa de l'esclat de la crisi financera a la fi de 2007.
  • Les diferències entre homes i dones en aquest tipus de treball són molt importants. En 2014 sol Mèxic i Turquia van registrar un nivell superior d'autoocupació en dones respecte al dels homes. Un fet esporàdic que no es reprodueix en la resta de països, en els quals les xifres de autoempleados homes són molt superiors a les de les dones.

Païses amb menys autoocupació

  1. Estats Units 6,5
  2. Noruega 7,2
  3. Rusia 7,2
  4. Canadà 8,8
  5. Estònia 9,1

Países con más autoempleo

  1. Grècia 35,4
  2. Turquia 34
  3. Mèxic 32,1
  4. Corea 26,8
  5. Xile 25,9