Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Política, Gestió i Direcció en Organitzacions Educatives Logo del portal

La Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació acull les primeres jornades sobre gestió i direcció d'organitzacions educatives

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 23 de juny de 2022
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació.

Els dies 29 i 30 de juny se celebra aquesta trobada que pretén albirar els reptes als quals s'enfronta la funció directiva en aquests moments. A través de dues conferències i dues taules redones, es compartiran experiències pràctiques i teòriques amb l'objectiu de millorar la gestió i la direcció de les organitzacions educatives.

L'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació serà l'escenari de les I Jornades Gestió i Direcció d'Organitzacions Educatives, organitzades pel Màster Universitari en Política, Gestió i Direcció d'Organitzacions Educatives, la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació i el Departament de Didàctica i Organització Escolar de la Universitat de València.

El període d'inscripció s'obri del 2 de maig al 23 de juny. Les inscripcions es poden emplenar de manera gratuïta via en línia. En finalitzar les jornades s'entregarà un certificat acreditatiu de l'assistència (10 hores).

La trobada començarà el dimecres 29 de juny a les 17 hores, amb la presentació de les jornades a càrrec de la degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, Rosa Mª Bonet; la cap del Servei de Planificació i Gestió de la Formació Permanent de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana, Bernardette Ortolà; i la directora del Màster en Política, Gestió i Direcció d'Organitzacions Educatives de la Universitat de València, Mª Amparo Calatayud Salom.

Joan Teixidó Saballs, professor titular del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona, serà l'encarregat d'impartir la conferència inaugural, sota el títol Canviar la mirada de la direcció i de la formació dels equips directius. Cap a on ens hem de dirigir.

La jornada de dimecres acabarà amb una taula redona titulada La funció directiva viscuda pels seus protagonistes: dificultats, satisfaccions i reptes. La moderarà la professora Mª Amparo Calatayud i participaran: Antonio Pérez, director del CEFIRE de Xàtiva; Jesús Martinez, director de l'IES Andreu Sempere d'Alcoi (Alacant); i Joaquina Barba, directora del CEIP La Font d´en Carròs (València).

La jornada del dijous 30 de juny arrancarà a les 17 hores amb la conferència La gestió i direcció d'organitzacions educatives en temps d'incertesa, a càrrec de Joaquín Gairín, catedràtic de Didàctica i Organització Educativa d'Universitat Autònoma de Barcelona.
La sessió finalitzarà donant veu a l'alumnat, a través d'una taula redona en la qual diversos estudiants del Màster Universitari en Política, Gestió i Direcció d'Organitzacions Educatives de la UV del curs acadèmic 2021-22 compartiran les competències apreses sobre la gestió i direcció durant les pràctiques curriculars del Màster.

La professora Mª Amparo Calatayud, directora del Màster en Política, Gestió i Direcció d'Organitzacions Educatives de la UV, que serà l'encarregada de clausurar les jornades, ha explicat que l'objectiu d'aquesta trobada és generar un fòrum de debat on reflexionar sobre els reptes als quals s'enfronta hui dia la funció directiva. “Cada vegada sembla més necessari establir un model de direcció, menys centrat en la burocràcia i la gestió administrativa, i més destinat a exercir un lideratge compartit, participatiu, que actue com un agent cultural del centre, un impulsor de la investigació i el desenvolupament professional dels docents. En definitiva, un nou model de direcció sobre el qual debatran experts en la gestió i direcció d'organitzacions educatives”, ha assenyalat la professora Calatayud.