Logo de la Universitat de València Logo Màster Universitari en Política, Gestió i Direcció en Organitzacions Educatives Logo del portal

Les segones jornades sobre polítiques i direcció d'organitzacions educatives seran els dies 1 i 2 de juny

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Cristina Soriano Cabellos
  • 30 de maig de 2023
Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

La Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València (UV) acull per segon any consecutiu aquesta trobada que pretén albirar els reptes als quals s'enfronta la funció directiva actual en les organitzacions educatives.

Ja estan obertes les inscripcions a la 2a edició d'aquestes jornades que l'any passat van iniciar la seua marxa amb un gran èxit de participació. El Màster Universitari en Política, Gestió i Direcció d'Organitzacions Educatives de la UV, organitza de nou aquesta trobada, amb el suport financer de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació i el Departament de Didàctica i Organització Escolar de la UV. L’assistència és gratuïta però es requereix inscripció prèvia, que ha de formalitzar-se online abans del 27 de maig. 

Les jornades es desenvoluparan a l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació. La presentació serà el dijous 1 de juny, a les 17:00 hores, a càrrec del secretari Autonòmic d'Educació i Formació Professional, Miguel Soler Gracia; la degana de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació, Rosa M. Bo; i la directora del Màster en Política, Gestió i Direcció d'Organitzacions Educatives, Mª Amparo Calatayud.

A continuació, se celebrarà la conferència inaugural sota el títol “Entre l'acadèmia i la política educativa: reflexions a partir de la intrahistoria de la LOMLOE”. Aquesta xarrada d'obertura serà impartida per Alejandro Tiana Ferrer, ex-secretari d'Estat d'Educació i professor Emèrit de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED). Moderarà la conferència el catedràtic del Departament d'Educació Comparada i Història de l'Educació de la UV Luis Miguel Lázaro.

La trobada continuarà amb una taula redona, que moderarà el professor Eliseo Valle (Dpt. Didàctica i Organització Escolar, UV), sobre experiències d'èxit en direcció educativa en CEIPs i IES. Participaran María Inmaculada Vaquer García, inspectora d'Educació de la Direcció Territorial de València; Vicent Mañes Bertolín, director del CEIP Bertomeu Lorens i Royo(Catarroja) i president de la Federació d'Associacions de directius i directives de Centres Educatius Públics d'Educació Infantil i Primària a nivell estatal (FEDEIP); i Toni González Picornell, director de l'IES Pare Vitòria (Alcoi) i president de l'Associació de Directors/es de Secundària a nivell estatal (ADIEPV).

El divendres 2 de juny la jornada arrancarà amb una taula redona sobre experiències per a canviar l'invisible en la gestió i direcció d'organitzacions educatives. La professora Laura García (Dpt. Teoria de l'Educació, UV) moderarà aquesta taula en la qual participaran Pablo Mascaró Jalón, director del Centre de Menors Mare de Déu dels Desemparats i dels Innocents (Torrent); Ana Moreno Cabanes, directora del Centre d'Infància i Adolescència sed-vies; i Rosa Algarra Rodríguez, presidenta de l'Associació per a la Cooperació entre Comunitats (ACOEC).

L'última taula redona girarà entorn del títol “mirades encontrades sobre les pràctiques externes del Màster: la veu de l'alumnat”. La professora María Amparo Calatayud (Dpt. de Didàctica i Organització Escolar) moderarà aquesta xarrada i, a continuació, realitzarà l'acte oficial de clausura de les jornades.