Logo de la Universitat de València Logo Laboratori de Ciències Socials (Social·Lab) Logo del portal

L’Observatori Valencià de Demografia naix el curs 2022/2023 amb l’objectiu de proporcionar  informació sobre la població del País Valencià. S’analitza l’estructura i la dinàmica de la població  així com l’evolució d’aquestes. A més a més, s’estudien fenòmens demogràfics com l’envelliment,  la reproducció, la natalitat, la fecunditat, la nupcialitat o la dissolució d’unions entre altres.

Es treballa amb unitats administratives provincials, comarcals o municipals sense deixar de banda  la comparació amb el conjunt del territori valencià. S’utilitzen dades secundàries del Portal Estadístic de la Generalitat Valenciana, del portal d’informació Argos de la Generalitat  Valenciana, de l’Institut Nacional d’Estadística així com qualsevol institut demogràfic que presente dades de la població valenciana.

L'objectiu d’aquest observatori és produir coneixement sobre diferents fenòmens concrets de la  realitat demogràfica valenciana. D’aquesta forma s’elaboren indicadors especialitzats i informes  perquè tant la societat civil com les persones particulars puguen fer-ne ús. L’Observatori de  Demografia pot aportar informació valuosa per a l’administració en tots els seus nivells, per al  tercer sector, per al teixit empresarial, i per a la ciutadania en general. S'hi proporciona un  coneixement especialitzat de les característiques demogràfiques, socials i culturals, de la situació en el territori, etc., respecte al territori i la població valenciana. Per tant, aquest observatori pretén  convertir-se en una eina útil amb què poder inspirar polítiques públiques, accions i intervencions 
socials i estudis de mercat.