Logo de la Universitat de València Logo Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) Logo del portal

.
.
.

Els Campus d’Excel·lència Internacional VLC/CAMPUS i ANDALUCÍA TECH presenten la iniciativa California Spain Campus a la University of California at Berkeley

  • 17 de novembre de 2014
California - Spain Campus

Els Campus d’Exel·lència Internacional VLC/CAMPUS (format per la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València i el Consell Superior d’Investigacions Científiques) i ANDALUCÍA TECH (promogut per les universitats de Sevilla i Màlaga) presenten la iniciativa California Spain Campus, que naix amb la finalitat de posar en valor les activitats de col·laboració amb la University of California at Berkeley previstes en el marc del memoràndum d’entesa (o MOU, de l’anglés Memorandum of Understanding) signat el 2013.

Aquesta iniciativa, a més de suposar una connexió forta i estable amb la Universitat de Berkeley a Califòrnia, també constitueix la primera unió a Espanya entre dos campus d’excel·lència per a la realització d’activitats en xarxa.

Els pròxims dies 19 i 20 de novembre tindrà lloc el workshop ‘Spain Global Entrepreneurship’, que servirà per presentar públicament el projecte. Aquest esdeveniment se centrarà en l’emprenedoria, la investigació, la innovació i la transferència de tecnologia. El 19 de novembre, el Center per Entrepreneurship & Technology de la Universitat de Berkeley acollirà la jornada ‘European Entrepreneur Ecosystem Development’, en la qual el secretari general d’Universitats del Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, Federico Morán Abad, presentarà el programa Campus d’Excel·lència Internacional a Espanya i J. Miguel Villas-Boas, professor de la Hass School of Bussiness, dictarà una conferència sobre ‘Branding and Princing Strategies in the Digital Economy’.

D’altra banda, el dia 20 de novembre, la seu de Google a Silicon Valley acollirà la jornada ‘Spain Global Technology Leadership’, amb les conferències de Bran Bout, director de Google for Education, i de Pilar Manchón, fundadora de INDISYS.

En aquestes dues sessions participaran emprenedors procedents de les universitats promotores de VLC/CAMPUS i ANDALUCÍA TECH, que compartiran les seues experiències amb els assistents als actes.

En el marc de la iniciativa California Spain Campus s’ha desenvolupat també, en aquest 2014, un programa de mobilitat dels dos CEI espanyols amb Berkeley mitjançant quatre convocatòries específiques d’estades d’investigació que han permés que 42 investigadors (8 de la Universitat de Sevilla, 16 de la Universitat de Màlaga, 12 de la Universitat de València i 6 de la Universitat Politècnica de València) hagen pogut intensificar la seua activitat investigadora mitjançant l’intercanvi i l’actualització de coneixements i d’informació científica.