University of Valencia logo Logo Department of Physiotherapy Logo del portal

WISE OPEN DAY

  • September 14th, 2021
Image de la noticia

El pròxim 30 de setembre, tindrà lloc a València la Jornada de Portes Obertes de WISE, organitzat per la Facultat de Fisioteràpia de la Universitat de València. L'esdeveniment serà una oportunitat per a conéixer més sobre el projecte Europeu Erasmus + i per a aprendre i debatre sobre el complex tema de la igualtat de gènere en l'esport.

El WISE Open Day és un esdeveniment d'un dia per a presentar els objectius i activitats del projecte, i difondre la revisió de les millors pràctiques, el mapa relacionat i les directrius. A més, hi haurà xarrades sobre diferents projectes relacionats amb la dona i l'esport.
La conferència serà un Esdeveniment Multiplicador per al projecte WISE (el 50% de les ponències seran en espanyol -amb les diapositives en anglés- i l'altre 50% directament en anglés).

Més informació i inscripcions: https://www.uv.es/duemosli/Web/WISE_Open_Day.html

 

Què és el projecte WISE (Women’s Involvement In Steady Excercise)?
WISE és un projecte de 30 mesos (gener 2021-juny 2023) finançat per Erasmus+ Sport de la Unió Europea, amb l'objectiu de crear i difondre un programa d'exercici específic per a dones de 15 a 24 anys. El projecte té com a objectiu abordar la bretxa de gènere existent, a través de la involucració de dones joves en activitat física regular mitjançant un programa d'exercici, consells de nutrició, i tècniques motivacionals, compartit a escala europea.

En el projecte participen nutricionistes, fisioterapeutes i titulats en educació física i esportiva de diferents països (Itàlia, Sèrbia, Bèlgica i Espanya). El programa permetrà als professionals de l'esport, així com als professionals de la salut, identificar les millors activitats esportives i físiques per a involucrar a les dones en la pràctica d'exercici regular i evitar el seu abandó d'aquesta mena d'activitats.

WISE Open Day: Ponents i temes a tractar.

Com a ponents de l'esdeveniment tindrem, entre altres, a José Miguel Sánchez i una de les remeres del seu equip, per a parlar-nos del Dragon Boat Marina València; a Patricia López i Paula Lorente, les creadores i líders del projecte "Juntes és millor"; i a María de la Mar Torres, entrenadora de l'equip de futbol Cabanyal-Canyamelar, per a parlar-nos del projecte "marcant gols a la desigualtat" dins de la plataforma “Cabanyal Reviu”. Una de les sessions principals la impartirà l'exjugadora de bàsquet psicòloga i professora Mar Rovira, i ens parlarà dels motius d'abandó esportiu en les joves (projecte BasketGirlz).

Entre els assistents estaran alguns socis del projecte (representants dels diferents països involucrats), i representants d'associacions/entitats que es dediquen al camp de “la dona i l'esport” (atletes, tècnics, directius, estudiants, etc.).

Reserva la data: 30 de setembre

L'esdeveniment es durà a terme el dia 30 de setembre, de 10 a 14 h. Tant l'acte inaugural com les ponències tindran lloc, si la situació actual ho permet, a l'aula de la Nau, al carrer de la Universitat, 2, a València. En el cas que les restriccions del moment ho impedisquen, per la situació generada per la transmissió de COVID-19, realitzaríem les sessions en el mateix lloc, però sense assistència de públic (el públic veuria als ponents en streaming).

La data no ha sigut triada per casualitat, ja que l'esdeveniment s'organitzarà conjuntament amb la Setmana Europea de l'Esport, esdeveniment anual que organitza cada any (23-30 de setembre) la Comissió Europea per a promoure l'esport i l'activitat física entre els ciutadans europeus.

Links: