University of Valencia logo Logo Policies for Excellence Office (OPEX) Logo del portal

La Càtedra FISABIO organitza una conferència sobre el càncer de mama de la investigadora del Centre Nacional d'Epidemiologia Marina Pollán

  • January 14th, 2019
Image de la noticia

La Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària y Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO, Avda. Cataluña nº 21) acollirà, el pròxim divendres 25 de gener, la Sisena Conferència organitzada per la Càtedra FISABIO per al Foment de la Investigació Biomèdica de la Universitat de València. La ponent convidada serà la professora d'Investigació i Cap de la Unitat d'Epidemiologia del Càncer i Ambiental en el Centre Nacional d'Epidemiologia de l'Institut de Salut Carlos III, qui farà una xerrada titulada “Càncer de mama i factors ambientals: la nostra experiència”.

Després de l'acte de benvinguda (13:00h) a càrrec del professor Andrés Moya, Catedràtic de Genètica de la Universitat de València, investigador de l'Àrea de Genòmica i Salut de FISABIO i Director de l'esmentada càtedra, la professora Marina Pollán presentarà als assistents alguns resultats del seu equip d'investigació en relació a factors de risc potencialment modificables: la dieta, l'exposició ambiental a substàncies estrogéniques i el dèficit de vitamina D.

L'activitat investigadora de la Dra. Pollán s'ha centrat majoritàriament dins de l'àrea factors de risc enfront del càncer, principalment aquells factors modificables associats als hàbits de vida, en relació al càncer de mama i altres tumors malignes freqüents al nostre país, com el càncer colorectal, de pròstata i d'estómac. En col·laboració amb els programes de diagnòstic precoç de càncer de mama, manté una línia d'investigació sobre la influència de diferents exposicions i estils de vida, en la densitat mamogràfica, com a principal fenotip marcador de risc de càncer de mama.

La Càtedra FISABIO-UV per al foment de la Investigació Biomèdica té com a finalitat principal promoure i afavorir la Investigació Sanitària i Biomèdica en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. Dins dels objectius de la càtedra es troba l'eix Foment de la Investigació, on s'emmarquen les conferències i els ateneus biomèdics, la finalitat dels quals és la posada en comú de resultats relacionats amb investigacions biomèdiques actuals.

Confirmació d’assistència: https://sextaconferencia.eventbrite.es