University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

Concerts tardor 2018. Francisco G. Tomás López, Trompeta; Francisco J. Pantoja Granados, piano. Dimarts 2 d'octubre a les 19.30h.

  • September 27th, 2018
Image de la noticia

Concert cicle Joves Intèrprets de l'Institut Valencià de Cultura (concerts de primavera 2018).

Intèrprets: Francisco Gaspar Tomás López, trompeta; Francisco Javier Pantoja Granados, piano.

Obres de Oskar Böhme; Georg Philipp Telemann; Franz Joseph Haydn; Luciano Berio.

Organitza: Aula de Música-Vicerectorat de Cultura i Esport i Institut Valencià de Cultura.

Col·labora: Col·legi Major Rector Peset.

Entrada lliure. Aforament limitat.

FRANCISCO GASPAR TOMÁS LÓPEZ, Trompeta

 

Natural de Villena (Alt Vinalopó), va començar a estudiar trompeta als 6 anys. Ha tingut com a professors Leopoldo Vidal, Enrique Abello, Reinhold Ambros, José Javier Pastor, Adán Delgado, Jorge Almeida i Javier Simó. Va assistir a cursos de Reinhold Friedrich, Allen Vizzutti, Eric Aubier, Ronald Romm, Francisco “Pacho” Flores, Frits Damrow, Joe Burgstaller, Luis González, Pierre Badel, Manuel Blanco, Kristian Steenstrup, Marco Pierobon, Spanish Brass…

 

És llicenciat en Trompeta i en Pedagogia de la Trompeta (ambdues amb Premi Extraordinari de Final de Carrera) pel Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d'Alacant, on també va obtenir un màster en Interpretació i Investigació de la Música (especialitat en Trompeta). Va cursar un Erasmus a Àustria i va obtenir el Premi Erasmus d'Espanya. A l'Escola d'Altos Estudos Musicais va realitzar el Curs Avançat d'Especialització Orquestral, i ha tocant habitualment amb la Real Filharmonía de Galícia. Ha rebut beques i premis en concursos nacionals i internacionals a Espanya i Portugal.

 

Ha sigut membre d'orquestres joves de referència a Europa: Joven Orquesta Nacional de España, Lucerne Festival Academy Orchestra, European Union Youth Orchestra, Gustav Mahler Jugendorchester… Va ser trompeta solista A de l'Orquestra Clássica do Sul de 2014 a 2016 i academista de la Chamber Orchestra of Europe en la temporada 2017-2018. Ha col·laborat amb l'Orquesta Ciudad de Granada, l'Orquestra Sinfónica Portuguesa i l'Orquesta Sinfónica de Castilla y León. A més, és academista de l'Orquesta Nacional de España des de 2014.

 

FRANCISCO JAVIER PANTOJA GRANADOS, piano

 

Nascut a Toledo, va començar els estudis de piano al Conservatorio Profesional de Música Jacinto Guerrer d'aquesta ciutat amb Ana María Sancho i, posteriorment, amb el pianista Ludmil Anguelov, amb qui va acabar els ensenyaments professionals de música. Als 16 anys va obtenir el primer premi en el VI Concurso de Piano Jacinto Guerrero, celebrat a Toledo.

 

Va continuar els estudis al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid, en la càtedra d'Elena Orobio. Paral·lelament, va estudiar Història de l'Art a la Universitat Complutense. Durant els anys 2001-2003 va realitzar un postgrau a l'Hogeschool voor Muziek en Dans de Rotterdam, Holanda, sota la tutela del mestre Aquiles Delle-Vigne. Va completar la seua formació amb els ensenyaments de grans pianistes i pedagogs com Paul Badura-Skoda, Almudena Cano, Claudio Martínez Mehner, Emilio Molina, Tibor Szász, Ana Guijarro, Manana Avazashvili, Peter Bithel, Ramón Coll i Josep Maria Colom, entre altres.

 

Fa concerts com a solista i en agrupacions camerístiques a ciutats d'Espanya i Holanda. L'any 2006 va aconseguir una plaça per oposició en el cos de professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana i ha exercit com a professor de Piano i Creativitat Musical al Conservatori Professional de Música Guitarrista José Tomás d'Alacant. Des de l'any 2012 és pianista acompanyant al Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d'aquesta ciutat.