University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

Exposició 'Activistes per la Vida' de Gervasio Sánchez. Del 8 Febrer al 27 Març.

  • March 15th, 2022
Imatge

Des del 8 de febrer fins al 27 de març de 2022.

De dimarts a diumenge d'11 a 19 hores. Entrada gratuïta

 

Activistes per la vida, exposició del fotoperiodista Gervasio Sánchez, a la sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset.

El Col·legi Major Rector Peset acull aquesta exposició de l’associació de solidaritat internacional Entrepobles, que a partir de les imatges del fotoperiodista Gervasio Sánchez, ens apropa a la situació de defensores i defensors de la naturalesa i dels drets socials i humans a Guatemala i Hondures. 

“Activistes per la vida” explica la història de 40 homes i dones que lluiten pel seu territori i la seva naturalesa—per la riquesa de les seues terres i els seus rius— i pels drets de les dones i les llibertats ciutadanes. Aquesta defensa dels drets humans entra en conflicte amb els interessos d’inversors, empreses o grups transnacionalsq ue extreuen amb impunitat els recursos naturals i les matèries primeres d’Hondures i Guatemala per vendre’ls al mercat mundial. 

Les lleis d’Hondures i Guatemala afavoreixen els drets d’aquestes empreses, mentre que eliminen els drets dels seus ciutadans. Aquesta situació, lligada a la persecució i a les amenaces de mort constants, a l’elevat índex de violència i a la corrupció policial, política i jurídica de les regions, fa que milers de famílies se n’hagin anat dels territoris. No obstant això, hi ha comunitats indígenes i camperoles que lluiten enfront d’aquests poderosos interessos i aconsegueixen protegir les seves terres.

A través de fotografies, text i videoentrevistes, “Activistes per la vida”, de Gervasio Sánchez, explica la vida d’homes i dones que tot i estar amenaçats de mort lluiten pels seus drets. 

“La realitat que s’explica en aquest projecte fotogràfic té a veure amb la vida quotidiana de persones que poden ser assassinades en qualsevol moment, persones perseguides per la defensa de la integritat dels seus llogarets, persones que lluiten com a defensors de la terra, persones que lluiten contra les grans empreses extractivistes, persones que lluiten per la naturalesa i la riquesa dels rius, i periodistes que intenten denunciar el que passa a Guatemala i Hondures”, explica Gervasio Sánchez. 

Gervasio Sánchez (Cordova, 1959), és fotoperiodista de conflictes i crisis humanitàries.  Periodista des de 1984, col·labora amb la Cadena Ser i la BBC i dirigeix el Seminari de Fotografia i Periodisme d’Albarrasí. És autor de més d’una dotzena de llibres fotogràfics. Enviat especial per la pau de la UNESCO des del 1998. Ha rebut nombrosos premis,  al 2004, el Govern d’Aragó li va concedir la Medalla al Mèrit Professional i al 2011 el Govern d’Espanya la Gran Creu de la Ordre Civil  de la Solidaritat Social. 

L’exposició “Activistes per la vida” a València està organitzada per Entrepobles i el Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València i la Generalitat Valenciana i serà inaugurada el proper 8 de febrer, a les 19 h, per Gervasio Sánchez, fotoperiodista; Ana Forner, representant d’Entrepobles València; Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset, i Ester Alba Pagán, vicerectora de Cultura i Esports de la Universitat de València.

L’exposició estarà oberta al públic des del 8 de febrer al 27 de març de 2022, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

Més informació: CulturaCMRPeset@uv.es / 963166000 

https://activistesperlavida.cat/

Images: