University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

Exposició “Lloc de paraules” de Tomás Gorria. Del 29 de març al 19 de maig..

  • April 1st, 2019
Imatge

Encara podeu veure l'exposició de dimarts a diumenge fins al 19 de maig. T'esperem!

El Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició “Lloc de paraules” de Tomás Gorria.

La sala de la muralla del Col·legi Major Rector Peset recull en aquesta exposició la seua trajectòria com a dissenyador gràfic i editorial al llarg de prop de tres dècades, així com les seues inquietuds al voltant del disseny i la tipografia.

Segons comenta el propi Tomás Gorria, “des que tinc ús de raó, recorde la fascinació que han exercit en mi les paraules. Al principi, és clar, van ser les lletres, aquelles formes incomprensibles situades a les portes dels comerços de la meua primera infància, abans de saber que juntes, componien paraules i tenien significats”. Aquesta fascinació l’ha dut a vincular-se al món de les paraules de diferents maneres, com a maquetista i dissenyador gràfic o component pàgines de diaris i revistes, i a obrir noves vies de producció personal introduint-se en la creació literària, el vídeo o la fotografia.

La retrospectiva que ara es presenta ens apropa a la producció editorial que Tomás Gorria ha anat desenvolupant en projectes amb les revistes Xarxa, Eines i Dúplexs o llibres com València al detall o webs com dissenycv.com o machadoenrocafort.com, tota aquesta producció és el lògic resultat del temps passat en les redaccions dels periòdics, i que complementa les seues inquietuds, alhora que ens contagia la seua curiositat incansable.

Aquesta curiositat juntament amb el continu contacte amb els titulars dels articles buscant l’originalitat el va fer interessar-se pels jocs de paraules, els aforismes, anagrames, palíndroms...

Si ajuntem aquestes dues vessants la professional i com ell mateix diu ‘l’intrusisme en el món del periodisme cultural, la creació literària, el vídeo o la fotografia’ ens trobem davant tota una sèrie d’estímuls que ens fan recórrer vora tres dècades de trajectòria professional i personal de Tomás Gorria.

L’exposició es va inaugurar el 29 de març pel vicerector de Cultura i Esports, Antonio Ariño; Tomás Gorria i el director del CM Rector Peset, Carles Xavier López, i romadrà oberta al públic del 29 de març al 19 de maig de 2019, de dimarts a diumenge, d’11:00 a 19:00 h a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (Plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

Images: