University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

Exposició "Se m'ha OBLIDAT que t'he OBLIDAT" Diàlegs des de l'Alzheimer, de l'Associació Blanco, Negro y Magenta. Fins al 13 d'octubre.

  • October 9th, 2019
Image de la noticia

El Col·legi Major Rector Peset acull l’exposició col·lectiva “Se m’ha OBLIDAT que t’he OBLIDAT” de l’associació de dones artistes Blanco, Negro y Magenta.

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull aquesta exposició sobre l’Alzheimer, organitzada juntament amb el vicerectorat de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València. Aquesta exposició coincideix amb la celebració del dia mundial de l’Alzheimer el proper 21 de setembre.

Amb aquesta exposició l’associació de dones artistes Blanco, Negro y Magenta vol sensibilitzar a la societat sobre la malaltia d’Alzheimer i ho fa per mitjà d’un diàleg entre les obres que componen l’exposició en diferents formats com a dibuixos, fotografies, vídeos, obra tèxtil o escultures.

En aquesta exposició preval la part emocional reflectida en la llibertat de cadascuna de les artistes per fer servir com a inspiració per a les seues obres la seua pròpia experiència o la seua contextualització social, partint d’una idea proposada en comú. Les artistes membres de l’associació que hi participen són Alexandra R. Rey, Almudena Armenta, Blanca Prendes, Carmen Imbach, Charo Corrales, Concha Mayordomo, Dora Román, Eva Rodríguez Castillo, Leticia Reyero, Lo Súper, Mabel Martínez, Maite Cajaraville, Marga Colás, Marta Albarrán, María Jesús Manzanares, Miren Marterola, Miriam Garlo, Narges Bazarjani, Rebeka Elizegi, Soniya Patel, Teresa Blanco, Virginia Rivas, Yolanda Lalonso i en aquesta ocasió l’exposició compta com artista convidada amb la participació de Paloma Navares.

Segons les integrants de l’associació “aquest projecte també la intenció d'insistir en el reconeixement i l'aportació social que suposa l’atenció i cura a la persona malalta i posar davant els ulls de qui contemple l'exposició el treball callat, abnegat, desvalorat, poc o gens remunerat, que fan bàsicament dones de l'àmbit familiar, amb el desgast emocional que això suposa, i també el de migrants de poca qualificació professional que malauradament difícilment cotitzen pel seu treball.”

A Espanya hi ha 800.000 persones amb aquesta malaltia, es tracta de la causa més comuna de demència i representa aproximadament entre el 60 i el 70 per cert d’aquests casos. Cada any són diagnosticats aproximadament 40.000 nous casos, segons les Directrius de la OMS per a la reducció del deteriorament cognitiu i de la demència, uns hàbits de vida més saludables podrien ajudar a reduir-ho.

L’exposició fou inaugurada el passat 10 de setembre a les 19h per Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esports de la Universitat de València, Rosa Pujades Vicerectora de Responsabilitat Social i Cooperació de la Universitat Politècnica de València, Concha Mayordomo i Mareta Espinosa comisàries de l’exposició i representants de l’asssociació Blanco Negro y Magenta i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

______________________________________________________________
L’exposició estarà oberta al públic del 10 de setembre al 13 d’octubre de 2019, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València).  
Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 96 316 6000
______________________________________________________________