University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

Fins al 16 d'abril!! Exposició Real i Imaginat. Homenatge a Paco Moltó

  • April 4th, 2023
Image de la noticia

Del 23 de febrer al 16 d'abril de dimarts a diumenge d'11 a 19h > Sala de la Muralla. Del dia 21 de març a les 16 hores del 24 de març la sala romandra tancada per activitat de la UV.

 Del dia 21 de març a les 16 hores del 24 de març la sala romandra tancada per activitat de la UV.

La trajectòria fotogràfica de Paco Moltó recollida en una exposició al Col·legi Major Rector Peset.

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acollirà l’exposició Real i Imaginat. Homenatge a Paco Moltó, un recorregut pel seu treball fotogràfic i la seua peculiar i irrepetible figura.

El fotògraf valencià Paco Moltó (València 1939), és un dels màxims exponents de la fotografia valenciana des dels vuitanta fins a l'actualitat. És autor d'excel·lents treballs, com Las Arenas o La ciudad ensoñada, publicats juntament amb més de dotze títols en diferents llibres d'autor. Paco Moltó, que es descriu a si mateix com a “llaurador de la fotografia”, ha merescut, per la seua carrera i la seua personalitat, el respecte, l’afecte i l’admiració de l'àmbit fotogràfic i cultural valencià, que, a través d'aquesta exposició, pretén fer un homenatge al seu treball i a la peculiar i irrepetible figura d'aquest fotògraf de vuitanta-tres anys.

Com a bon fotògraf de carrer, Paco Moltó s'avança als esdeveniments perquè sap què passarà dècimes de segons abans que ocórrega. Que per això captura moments decisius. L'excel·lència de les seues fotografies és el resultat tant de la seua predisposició (càmera al rest, cerca incerta) com del domini de la tècnica. I dominar la tècnica no és altra cosa que confrontar-s’hi controlant-la amb creativitat i mesura. La creativitat que demostra, tal com veiem en aquesta exposició, triant pel·lícula infraroja per a fer un reportatge de carrer i la mesura que demostra a l'hora de fugir de tot efectisme en la positivació de les seues imatges.

La mostra conformada per al voltant de 70 fotografies, imatges originals, positivades per l’autor, ens apropen al món de Paco Moltó, on en la seua fotografia trobem una obra no manipulada, no preparada, que busca l’espontaneïtat i que busca captar l’instant, la naturalitat del moment, element clau per recollir els fets quotidians que es desenvolupaven al nostre voltant. Així, aquest recorregut fotogràfic ens fa viatjar per diferents espais, des de la platja de Les Arenes dels anys 80, a la València que ens mostra mitjançant València infraroja o en la sèrie EMT. Així com a la gran quantitat de fotografies de carrer que va realitzar a diferents ciutats d’Europa i que formen part tant de col·leccions privades com dels fons de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu a la que va cedir el seu arxiu recentment.

L’exposició al Col·legi Major Rector Peset serà inaugurada el proper 23 de febrer a les 19h per Pablo San Juan, comissari de l’exposició, Alberto Adsuara, comissari de l’exposició Paco Moltó, fotògraf i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

Inauguració: dijous 23 de febrer a les 19h.

L’exposició estarà oberta al públic del 23 de febrer al 16 d’abril de 2023, de dimarts a diumenge, d’11.00 a 19.00 h, a la Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València (plaça del Forn de Sant Nicolau, 4. València). 

Més informació: www.uv.es/cmrpeset / CulturaCMRPeset@uv.es / 96 316 6000