University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

Fins al proper 9 d'octubre podeu gaudir de l'exposició #EqualWorkEqualRights’ de Mau Monleón, a la sala de la Muralla de dimarts a diumenge, en horari d'11 a 19 hores.

  • October 3rd, 2018
Image de la noticia

#EqualWorkEqualRights Sobre la divisió sexual del treball i l'educació

Un projecte de Mau Monleón

Comissària Alba Braza

Del 14 de juny al 9 d'octubre de 2018.

 

La sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull l'exposició #EqualWorkEqualRights. Sobre la divisió sexual del treball i l'educació de l'artista Mau Monleón, una proposta produïda en col·laboració amb joves estudiants residents al Col·legi Major.


#EqualWorkEqualRights. Sobre la divisió sexual del treball i l'educació és un projecte comissàriat per Alba Braça, produït pel Col·legi Major Rector Peset de la Universitat de València, que aborda dónes d'una perspectiva de gènere una dels recerques clau en l'obra  de Mau Monleón, aprofundir en  com afecta personal i socialment la desigualtat de gènere en el present, dónes del local al global, i a analitzar la violència de gènere estructural.


L'obra parteix de la vida i somnis de futur d'una sèrie d'estudiants de diferents nacionalitats residents en el Col·legi Major Rector Peset. A partir d'una entrevista mantinguda amb cada participant és genera tot un dispositiu que visualitza mitjançant diferents llenguatges els desitjos, aspiracions i límits oposats en la vida real de cadascuna dels persones, atenent al seu país i cultura de procedència atenent a criteris d'economia feminista.


Així, el recorregut de# EqualWorkEqualRights. Sobre la divisió sexual del treball i l'educació inicia fora de la sala expositiva ocupant els finestres de la façana de l'edifici interpel·lant als transeünts amb un llenguatge propi de campanya social, i contínua a l'interior de l'edifici situant en llocs de trànsit parteix de la sèrie que s'allotja en la sala. Així mateix l'exposició queda oberta a ser continuada en l'espai virtual doncs convida al públic a convertir-s'en un agent actiu qüestionant-li quin és la seua situació personal i el seu context social, quins són o van anar els  seus somnis i quins o qui va posar límit a ells.


#EqualWorkEqualRights. Sobre la divisió sexual del treball i l'educació anirà acompanyada d'una programació d'activitats complementàries basada en conferències i debats entorn dels qüestions tractades, així com de la presentació de la publicació de l'exposició.

Aquest projecte compta amb la col·laboració del Vicerectorat d'Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat i del Vicerectorat de Cultura i Esports de la Universitat de València, la Universitat Politècnica i la plataforma Arte contra la violencia de género ACVG.

 

Mau Monleón, artista i comissària feminista, treballa en qüestions de gènere, migracions, treball i violència de gènere. És doctora i professora titular en Belles Arts a la UPV i membre del Laboratori de Creacions Intermèdia (LCI). Dirigeix la Plataforma de Lluita Contra la Violència de Gènere (ACVG).
Està especialitzada en art públic i activisme, videoart, fotografia, escultura i instal·lació.

Ha exposat en espais com Galeria Punt, Museu IVAM, sala La Gallera, Reials Drassanes, CAM i Galeria Tomás March de València, Juana d'Aizpuru de Madrid, North Gallery de Copenhaguen, fires ARCO de Madrid i Art Basel de Suïssa, Museu Pablo Gargallo de Saragossa, Sala Alameda de Màlaga, Central de Vapor de Berna, City Art Gallery Southampton (Anglaterra), Centre de la Vieille Charité de Marsella i Magasin-Centre National d'Art Contemporain de Grenoble (França), Uisi Kipinä Gallery de Lathi (Finlàndia), Kunstakademie München (Alemanya) o MUSAC, Museu d'Art Contemporani de Castella i Lleó, Espanya.