University of Valencia logo Logo Rector Peset Hall of Residence Logo del portal

ValenciaPhoto23

  • October 26th, 2023
Image de la noticia

Fins al 5 de novembre de 2023. Fotografíes de Vicente Peyro, José Asensio y audiovisual de Neringa Naujokaite.

Dissabte 28 d'octubre la sala romandrà tancada des de les 13h. 

 

El Col·legi Major Rector Peset acull tres exposicions dins de la segona edició del Festival Internacional de Fotografia i Debat de València ValenciaPhoto.

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull fins al 5 de novembre les fotografíes de Vicente Peydró, Jose Asensio i la producció audiovisual de Neringa Naujokaite. 

ValenciaPhoto creat i organitzat per l’Escola Internacional de Fotografia Espai d’art formació, és el primer Festival Internacional de Fotografia i Debat de València, que enguany arriba a la seua segona edició. Lloc de trobada de fotògrafs, comissaris i teòrics de la imatge i l’estètica, historiadors i galeristes entre d’altres professionals. Ofereix mitjançant la imatge, diferents punts de vista i maneres de comprendre un món en constant moviment.

En aquesta segona edició el festival ens permet gaudir a la Sala de la Muralla de les obres de José Asensio, Vicente Peydró y Neringa Naujokaite.

Vicente Peydró (València 1887-1955), va cursar estudis de Belles Arts en l’Escola de Belles Arts de Sant Carles. Encara que es dedicà professionalment al negoci de fornitures la seua afició per la fotografia es va mantenir. Seguidor del corrent pictoralista del primer quart del segle XX va assolir un extraordinari domini de les anomenades “impressions nobles” o procediments pigmentaris, com ho eren el bromoli, el carbó o fresson o més endavant l’emulsionat manual de bromur. Va ser un dels fundadors del Foto-Club Valencia en 1928.

Amb Deu al dia, José Asensio (València 1985) reflexiona al voltant de la necessitat de donar visibilitat a un problema social tan important i estigmatitzat com el suïcidi. Un problema que es converteix en la segona causa de mort no natural a Espanya i que deixa cada any el doble de víctimes que per accidents de trànsit. Durant l’any 2021 duu a terme una sèrie d’imatges, des d’una mirada poètica que caminen cap a la nostàlgia, però amb una clara intenció d’evidenciar i donar veu al que continua sent un problema difícil d’acceptar per a la majoria de la societat. Deu al dia proposa un honest acostament entre fotògraf i espectador. Un diàleg entre la censura i la seua necessària visibilització, que és el primer requisit per poder erradicar-lo.

Neringa Naujokaite (Kaunas, Lituania 1966) els treballs d’aquesta artista multimèdia aborden temes socials, la interacció entre els individus i el seu entorn, així com qüestions sensibles de la societat. Els seues instal·lacions són projeccions de diapositives i vídeos de múltiples capes que involucren so i text, objectes espacials. Golzheim descriu l’atmosfera conflictiva d’un barri al nord de Düsseldorf, on el nexe d’unió es Nordpark, on es troben tots els habitants d’aquest barri, que viuen un al costat de l’altre però en mons diferents.

L’exposició serà inaugurada el proper 16 de setembre a les 13:30h per Nicolás Llorens, director de ValenciaPhoto, José Asensio, fotògraf, Francesc Vera, comissari de l’exposició i Carles Xavier López, director del Col·legi Major Rector Peset.

 

+Informació de ValenciaPhoto