Universitat de ValènciaServei d'Informació i Dinamització Logo del portal

Admissió a la UV amb estudis preuniversitaris de països de la UE o amb conveni

Admissió a la UV amb estudis preuniversitaris de països de la UE o de països amb conveni

Per a estudiar un grau a la Universitat de València, l’estudiantat que prové de sistemes educatius de països de la Unió Europea, de batxillerat internacional o de països amb conveni recíproc per a l’accés a la universitat, ha de realitzar els següents tràmits:  

  1. Aconseguir l’acreditació o certificació d’accés UNEDasiss, que inclou la nota d’accés a la universitat (NAU) de la persona sol·licitant. Organisme responsable: UNEDasiss. 
  2. Per augmentar la nota d’accés a la universitat, seguir algun dels procediments previstos. Organisme responsable: UNEDasiss. 
  3. Participar en el procés d’accés i admissió a la Universitat de València, mitjançant sol·licitud de plaça en el procediment de preinscripció comú per a les cinc universitats públiques valencianes. Organisme responsable: Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació. 
  4. Una vegada obtinguda plaça en la preinscripció, formalitzar la matrícula en la Universitat de València.

 

1. Acreditació o certificació d’accés UNEDasiss 

UNEDasiss, servei dependent de la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), és responsable d'avaluar els expedients acadèmics de l'estudiantat internacional, d’emetre l’acreditació que permet sol·licitar plaça a través de la preinscripció i de realitzar les proves  per a accedir a estudis de grau en les universitats espanyoles. 

Per tant, el primer pas que ha de realitzar l’estudiantat provinent de sistemes educatius de països de la Unió Europea, batxillerat internacional o de països amb conveni recíproc és sol·licitar en UNEDasiss una certificació o acreditació dels estudis preuniversitaris superats al país d'origen. Aquesta acreditació tindrà una puntuació màxima de 10 punts i equival a la nota d’accés a la universitat (NAU). 

  • Accediu al web d’UNEDasiss per sol·licitar l’acreditació o certificació d’accés a les universitats espanyoles. 
  • Si teniu dubtes sobre aquest procediment o qualsevol altre que gestiona UNEDasiss, podeu concertar una cita prèvia per a rebre atenció presencial o per videotelefonada a la pàgina de Contacte d’UNEDasiss

 

2. Augmentar la nota d’accés a la universitat 

És important saber, especialment si es vol accedir a algunes titulacions amb molta demanda, que l’accés a la universitat es calcula sobre la base de 14 punts. Així, si es vol augmentar la nota d’accés de partida, hi ha dues vies possibles per a aconseguir fins a 4 punts més i optar a arribar als 14 punts. Ambdues són opcionals i compatibles entre sí:

Les proves de competències específiques (PCE)

Les PCE són proves organitzades per UNEDasiss que pot realitzar l’estudiantat estranger per a augmentar la seua nota d'accés a la universitat. S’ha de triar un màxim de 6 assignatures d’entre el llistat d'assignatures que ofereix UNEDasiss per examinar-se. 
Per a l’elecció de les assignatures, cal tenir en compte el sistema de ponderacions que s'aplica a les qualificacions obtingudes en les PCE per al càlcul de la nota d’accés. Així, en funció del grau que es vulga cursar, s'han de triar les assignatures que més ponderen per intentar aconseguir una nota d’accés més alta. 

  • Consulteu, en aquesta mateixa pàgina, l’apartat de Càlcul de la nota d’accés, per a més detall sobre el sistema de ponderacions.

Lloc de realització, termini de sol·licitud i dates de realització 
Els exàmens de les proves de competències específiques (PCE) poden realitzar-se en qualsevol de les seus que UNEDasiss ofereix en diferents països. El termini per a la inscripció sol començar en febrer i els exàmens solen ser en maig (són dates estimades). 

  • Consulteu al web d'UNEDasiss les localitzacions i les dates de les PCE establides per a cada curs acadèmic.
     
Reconeixement d'assignatures i qualificacions de proves d'avaluació externa

L’estudiantat que ha cursat estudis a l’estranger pot sol·licitar a UNEDasiss el reconeixement de les assignatures cursades sempre que puga acreditar que s’ha examinat de les mateixes en proves d'avaluació externa organitzades per entitats del país d’origen i que aquestes s’han realitzat al marge del centre d'estudis on s’han cursat. Les assignatures avaluades en proves externes i les qualificacions obtingudes constaran expressament a l’acreditació emesa per UNEDasiss. 

No s'accepten altres qualificacions que no s'hagen obtingut mitjançant aquest tipus de proves. 
 

Admissio Preuniversitaris UE

Únicament es tindran en consideració les assignatures superades amb una qualificació igual o major a 5 punts, tant de les proves de competències específiques (PCE) com del reconeixement d’assignatures examinades en proves d’avaluació externa. 

3. Procediment d’accés i admissió a la Universitat de València 

Per a participar en el procediment d'admissió als estudis de grau de la Universitat de València, s'ha de sol·licitar plaça mitjançant la preinscripció. 

La preinscripció és el procediment que serveix per assignar les places de les titulacions que ofereixen les cinc universitats públiques valencianes, gestionat per la Conselleria d’Educació, Cultura, Universitats i Ocupació. Per això, cada estudiant només presenta una sola preinscripció per a estudiar en qualsevol de les universitats públiques valencianes.

En la preinscripció, s'ordena l'estudiantat que demana plaça en un grau segons la nota d’accés, de major a menor, i s’assignen les places de cada grau respectant aquest ordre fins que s'esgoten les places.

  • Requisits d’idiomes. Abans de fer la preinscripció, consulteu els requisits recollits al document Graus universitaris amb condicions especials en la Preinscripció [PDF].
  • Termini de preinscripció. Sol començar a mitjan juny i finalitzar la primera setmana de juliol. 
  • Resultats de la preinscripció. L’adjudicació de les places de les titulacions sol publicar-se a mitjan juliol. Es pot consultar a la mateixa aplicació utilitzada per a presentar la sol·licitud de preinscripció. 
  • Accés al formulari de preinscripció: http://www.preinscripcion.gva.es
     
Càlcul de la nota d'admissió a la Universitat de València

L'accés a les universitats espanyoles es calcula sobre 14 punts (puntuació màxima per a l’admissió a la universitat). 

Per al càlcul de la nota d'admissió a una titulació en concret (NAT) es té en compte: 

  1. La qualificació de l'acreditació emesa per UNEDasiss. Màxim: fins a 10 punts. Equival a la nota d'accés a la universitat (NAU).    
  2. Els punts obtinguts per les ponderacions de dues de les assignatures aprovades en les proves de competències específiques (PCE) o de dues assignatures reconegudes de proves d’avaluació externa. Màxim: fins a 4 punts més, per poder optar als 14 punts (puntuació màxima per a l’admissió a la universitat).

Com s’apliquen les ponderacions? Les ponderacions són uns coeficients que multipliquen dues de les qualificacions obtingudes en les assignatures superades en les PCE o dues de les assignatures reconegudes de proves d'avaluació externa. Les ponderacions poden ser: 0, 0,1 o 0,2. Les taules de ponderacions de les assignatures són fixades per cada universitat per a cadascuna de les seues titulacions de grau segons la relació que existeix entre les assignatures i un grau concret. Si una matèria no té cap relació amb una titulació, no existeix ponderació per a ella. 

Aleshores, convé que abans de triar les matèries de les PCE per a la realització dels exàmens, es consulten les ponderacions per al curs corresponent i, d'entre elles, se seleccione el major nombre de matèries que tinguen una ponderació més alta (0,2). 

Notes de tall

La Universitat de València no exigeix una nota determinada per a l'admissió de l'estudiantat en les diferents titulacions. Quan es parla de “nota de tall” es fa referència a la qualificació de l'últim estudiant que va obtenir plaça en una titulació concreta el curs anterior. És una dada orientativa que varia en funció de la demanda que tinga cada titulació. 

Normativa aplicable

4. Matrícula a la Universitat de València

L'estudiantat admés a la Universitat de València rep un SMS de confirmació. La matrícula es fa en línia, en una cita en un dia i hora concret. Per tant, és molt important consultar la cita de matrícula a la UV per fer la matrícula en el grau en què s’ha aconseguit plaça.

 

Normativa aplicable: