Logo de la Universitat de València Logo del portal

Blogs en la Universitat de València

Servei de Blogs.

El Servei d’Informàtica posa a la disposició de la comunitat universitària un servei de blogs, basat en Wordpress, que permet que qualsevol usuari de La UV dispose d’un espai personal en què publicar els seus articles i continguts sense necessitat de disposar de coneixements previs en creació de pàgines web.

Pel fet de ser personal de la Universitat, disposarem de la possibilitat de tenir el nostre propi blog usant alguna de les plantilles predeterminades. El nostre blog és públic de manera predeterminada i podrà ser visitat a través d’una URL en Internet.

http://usuario.blogs.uv.es

en què “usuari” és el nostre nom d’usuari a la Universitat de València.

Cada blog és administrat i mantingut pel mateix usuari i aquest es compromet al fet que els continguts mai no tinguen caràcter comercial, ja que es tracta d’un blog personal. Es permet la inserció d’entrades, pàgines, imatges, enllaços i tot tipus d’elements multimèdia.

Com indiquem, l’aspecte del blog és triat per l’usuari des d’un catàleg de plantilles que proporciona el Servei d’Informàtica com a predeterminades i que han estat prèviament validades. L’usuari selecciona la plantilla preferida per al seu blog i s’encarrega fonamentalment de la publicació dels continguts (i en menor mesura del disseny). Hi ha disponibles també una sèrie de connectors (plugins) i  ginys (widgets) que poden proporcionar al blog un valor afegit.

En aquest document podem trobar les seccions:

   ÍNDICE  
 
  1. Qui pot tenir un blog a la U.V.?
  2. ¿Com s'activa/es desactiva el meu blog?
  3. Quina és la URL del meu blog?
  4. Administració del blog.
  5. Blogs de Grup.
  6. Contacte
 

 

1.Qui pot tenir un Blog?

Qualsevol usuari de la Universitat de València pot disposar d’un blog associat al seu compte. Tant el personal (PAS i PDI) com l’alumnat pot disposar del seu espai de blog i administrar-lo, amb el compromís d’incloure continguts acadèmics o de caràcter personal.

També poden disposar d’un blog els usuaris que pertanyen a grups de treball en disco.uv.es, aquest blog és administrat pels usuaris del grup. Consulteu l’apartat “Blogs de grup”.

 

2.Com s'activa/es desactiva el meu blog?

Cada usuari pot activar/desactivar el seu blog des de http://cuentas.uv.es, i l’operació es valida amb el seu usuari/contrasenya de la UV i amb l’opció “Activar/Esborrar el meu blog”.

A continuació podem veure un videotutorial (1 minut) sobre l’activació/desactivació d’un blog a la UV.

VIDEOTUTORIAL

(1_minut)

  ACTIVAR/DESACTIVAR EL MEU BLOG A LA U.V.  Com puc activar el meu espai de Blog personal a la Universitat de València.  

 

 

3.Quina és la URL del meu blog?

La URL pública que correspon al nostre blog sol ser

http://usuario.blogs.uv.es, en què “usuari” és el nostre usuari a la UV.

En el cas dels blogs de grup, “usuari” és el nom del grup de treball.

 

4. Administració del blog.

Podem administrar el nostre blog accedint al panell d’administració d’aquest des de diversos llocs dins de la web de la Universitat. Podem, per exemple, accedir a  http://portal.uv.es i seleccionar  “Blogs” en la pestanya “Serveis de la Universitat”.

Podrem seleccionar una plantilla des del menú “Aparença – Temes”, i administrar el blog des del menú de la part esquerra de la pantalla.

Afegir entrades, inserir pàgines, utilitzar arxius multimèdia, etc. són algunes de les coses que podrem usar per donar forma al que serà el nostre blog.

A continuació tindrem accés a alguns videotutorials que ens permetran familiaritzar-nos amb algunes tasques bàsiques amb la plataforma.

VIDEOTUTORIAL

(3_minuts)

  INTRODUCCIÓ ALS BLOGS DE LA U.V.  Una breu introducción al funcionament dels Blogs a la Universitat de València.  

 

VIDEOTUTORIAL

(3_minuts)

  SELECCIONAR UN TEMA + LA NOSTRA PRIMERA ENTRADA.  Com seleccionar un dels temes que ens ofereix la U.V. + inserir la nostra primera entrada al Blog.  

 

VIDEOTUTORIAL

(1_minut)

  INSERIR UNA IMATGE EN UNA ENTRADA. Videotutorial que ens explica com inserir una imatge dins d' una entrada o pàgina.  

 

També podrem fer altres tasques tals com canviar la imatge de capçalera del blog (si escau), crear una nova pàgina i que s’assigne al menú d’opcions o fins i tot inserir elements multimèdia en el nostre blog.

Els tutorials següents ens orientaran sobre com fer-ho.

VIDEOTUTORIAL

(3_minuts)

  CANVIAR LA IMATGE DE CAPÇALERA USANT EL TEMA DE LA UV.U.V.  Procediment per canviar la imatge per defecte de la capçalera del tema de la UV.  

 

VIDEOTUTORIAL

(2_minuts)

  CREAR UNA PÀGINA NOVA I ASSIGNAR-LA AL MENÚ.  Cómo crear una nueva página en nuestro blog y hacer que aparezca en el menú superior.  

 

VIDEOTUTORIAL

(2_minuts)

  INSERIR UN VIDEO EN EL NOSTRE BLOG.  Procedimient per inserir sense problemes un video en una entrada o pàgina del nostre Blog..  

 

5. Blogs de grup.

A la Universitat és possible que pertanyem a determinats grups de treball, per exemple, del nostre departament, servei o d’una altra índole. Pel fet de pertànyer a aquests grups de treball en “disco.uv.es”, on disposem d’espais compartits, el grup pot sol·licitar al Servei d’Informàtica la creació d’un blog per al grup, independent del blog personal de cada usuari.

Exemple de blog de grup:

http://grup.blogs.uv.es

Un PAS o PDI pot sol·licitar un blog de grup associat a un grup de treball en disco.uv.es. És a dir, que si un usuari pertany a un grup de disco.uv.es anomenat “algebra”, es pot activar un blog per a aquest grup anomenat http://algebra.blogs.uv.es.

 

VIDEOTUTORIAL

(2_minuts)

  SOL·LICITAR UN GRUP DE TREBALL EN DISCO.UV.ES. EN LA U.V.  Com sol·licitar un Grup de Treball en disco.uv.es.  

VIDEOTUTORIAL

(1_minut)

  ACTIVAR UN BLOG DE GRUP A LA U.V.  Procediment per activar un blog de grup associat al grup de disco.uv.es.  

 

Al blog de grup poden accedir els membres d’aquest grup per administrar-lo. De manera que el blog de grup pot ser administrat pels membres del grup o fins i tot permetre la publicació de continguts per altres usuaris o alumnes designats.

 

VIDEOTUTORIAL  (1_minut)

  ADMINISTRAR UN BLOG DE GRUP A LA UV  Com administrar el nostre blog de grup.

VIDEOTUTORIAL

(1_minut)

  ADMINISTRAR O AFEGIR USUARIS EN UN BLOG DE GRUP. Procediment per afegir usuaris que participaràn en l'edició o administració del blog de grup.  

 

6. Contacte.

El Servei d’Informàtica no ofereix suport de Wordpress a l’usuari, però podem realitzar qualsevol consulta sobre blogs a la UV mitjançant el formulari de solicitudes.uv.es en l’enllaç següent:

LINK

  ACCÉS AL FORMULARI DE SOL·LICITUD DE SUPORT DE LA U.V..  http://links.uv.es/aisdi/formularioBlogs

 

 

LINK

  ENLLAÇ A LA DOCUMENTACIÓ DE WORDPRESS.  https://codex.wordpress.org/es:WordPress_Lessons  

 

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies