University of Valencia logo Logo Department of Social Work and Social Services Logo del portal

Així celebrarem el Dia Mundial del Treball Social i el Dia Internacional contra la Discriminació Racial

  • March 25th, 2024
Image de la noticia

El passat 21 de març el professorat i l'estudiantat del Grau de Treball Social ens vam ajuntar per a celebrar el Dia Mundial del Treball Social i el Dia Internacional contra la Discriminació Racial. Units i unides sota el lema del «bon viure» reflexionàrem sobre l'essència, reptes i èxits de la nostra professió per a assolir societats vertebrades pels valors que el treball social comparteix amb el pacifisme, l'ecofeminisme i l'antirracisme.

La programació del matí es va inaugurar amb la benvinguda d'Elena Mut (Degana de la Facultat de Ciències Socials), Joan Lacomba (Director del Departament de Treball Social i Serveis Socials) i Ferran Senent i Domingo (President del col·legi Oficial de Treball Social de València). El brotx de la matinada el va posar Nuria Baeza, presidenta de la Cooperativa AeioLuz-EvolucióEnergètica, amb una magnífica conferència entreteixint les fils del treball social amb la sostenibilitat ambiental.

La programació de la vesprada es va iniciar amb la presentació d'Ana Vázquez Cañete (Secretària Acadèmica del Departament de Treball Social i Serveis Socials) i Sonia Rubio i Tomaguera (Responsable de les Comissions de Formació i Igualtat del Col·legi Oficial de Treball Social de València). A continuació, vam gaudir d'una taula rodona sobre els reptes del treball social davant les discriminacions racistes comptant amb les veus de les nostres companyes de professió, Araceli Grimaldos i Dolores Atienza, de l'Oficina de No Discriminació de l'Ajuntament de València, i Rosa María Reig Teruel, de la «Xarxa Apuja el To contra el Racisme».

Com a colofó a la jornada es va entregar la distinció anual a la col·legiació del Col·legi Oficial de Treball Social de València a Ana Poyatos García, professora jubilada del nostre departamento.

Gràcies per la vostra implicació i participació en la jornada!

Foto1   Foto2   Foto3