University of Valencia logo Logo Department of Social Work and Social Services Logo del portal

Elena Mut Montalvà, professora del Departament de Treball Social i Serveis Socials, nova degana de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València

  • March 4th, 2024
Image de la noticia

Divendres passat 1 de març, la Dra. Elena Mut Moltalvá, professora del nostre Departament, ha fet història convertint-se en la primera dona degana de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, i la primera de l'Àrea de Coneixement de Treball Social que assumeix aquesta responsabilitat. Elena Mut Montalvà és diplomada en Treball Social, llicenciada en Sociologia i doctora en Gènere, Subjectivitat, Coneixement i Cultura per la Universitat de València. També és mestra en Immigració per la Universitat Pontifícia de Comillas. Abans d'incorporar-se al càrrec de degana, ha exercit com a secretària del Departament de Treball Social i Serveis Socials, i com a coordinadora de mobilitat al Grau en Treball Social. Ha estat membre de la CAT del Grau de Treball Social, de la CCA del Màster en Gènere i Polítiques d'Igualtat i del Màster en Cooperació al Desenvolupament, i de la Comissió de Doctorat en Ciències Socials.

Com a investigadora, Elena Mut és membre de l'equip de la Càtedra d'Economia Feminista i de la Comissió Mixta de la Càtedra Nova Transició Verda (Turisme), ambdues de la Universitat de València. És investigadora de l'Institut Universitari d'Estudis de les Dones i forma part de l'equip d'investigació Desigualtats Socioeconòmiques i Polítiques Públiques amb Perspectiva de Gènere. Igualment, col·labora en l'equip Migracions, Diversitat i Cohesió Social.

Compta amb una llarga experiència professional en els àmbits de la immigració i la cooperació internacional per al desenvolupament des de la perspectiva feminista. És membre de la Xarxa Espanyola d'Estudis del Desenvolupament i de la Comissió d'Investigació i Transferència de l'Associació Universitària Espanyola de Treball Social. Al llarg de la seva trajectòria professional ha combinat la vida acadèmica amb el compromís social, participant en diverses entitats socials.

En aquest nou projecte com a degana, Elena Mut Montalvà comptarà amb l'equip directiu compost per Mireia Llobera (secretària de la Facultat i presidenta de la Comissió de Qualitat del Centre), Francisco Ródenas (vicedegà d'Estudis i Postgrau, i president de la Comissió de Grau de Treball Social i Serveis Socials), Anna Giulia Ingellis (Relacions Internacionals i Mobilitat, i presidenta de la Comissió de Grau en Sociologia i en el doble grau de Sociologia i Ciències Polítiques), Jordi Giner (Organització Acadèmica) i Josep Vicent Pitxer (Participació, Cultura i Sostenibilitat, i president de la Comissió Grau en RRLL i RRHH).