Logo UVDegree in Chemical EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

Guanyadors de la Jornada de IQ-Innovació en Enginyeria Química: “Innovation and Sustainability in Chemical Engineering to meet the challenges of Ecoogical Transition”

  • December 15th, 2023
Guanyadors de la Jornada de IQ-Innovació en Enginyeria Química: “Innovation and Sustainability in Chemical Engineering to meet the challenges of Ecoogical Transition”

El projecte DARK TREES: SYNTHETIC TREES FOR CARBON CAPTURE, compost pels estudiants del Màster en Enginyeria Química Paul Hudusan, Paula Mercado i Max Herrera, gana el Premi al projecte més innovador en la VIII Jornada de IQ-Innovació en Enginyeria Química: “Innovation and Sustaiability in Chemical Engineering to meet the challenges of Ecoogical Transition”. Este premi reconeix al projecte més complet, en termes de solidesa científic-tecnològica, impacte i sostenibilitat, transferibilitat i model de negoci.

També han sigut mereixedors de reconeixements els següents projectes:

Menció Solidesa científic-tecnològica: Projecte que millor fonamenta les bases científic-tecnològiques de coneixement per a desenvolupar la innovació en el sector d'aplicació. Projecte RECUP(EDAR): Phosphorous recovery in WWTPs using membrane technology, dels estudiants Mar Sorlí, Mónica Núñez i Óscar Huerta.

Menció Impacte i sostenibilitat: Projecte que millor definix l'abast i impacte del projecte, des del punt de vista de la segmentació d'usuaris, i perspectives de sostenibilitat socioeconòmica i mediambiental. CO2PER- Polluting emissions reducers for cars, dels estudiants Ranya Lahlali, Amaury Ochoa i Jean Paul Soliva.

Menció Transferibilitat i model de negoci: Projecte que millor contempla una estratègia de transferibilitat científic-tecnològica, en termes de protecció i/o explotació intel·lectual i industrial, ben contractual o societària. Projecte amb millor model de negoci. Projecte DARK TREES: SYNTHETIC TREES FOR CARBON CAPTURE, compost pels estudiants del Màster en Enginyeria Química Paul Hudusan, Paula Mercado i Max Herrera.

El Màster en Enginyeria Química de la Universitat de València organitza anualment la Jornada de IQ-Innovació en Enginyeria Química, en la qual l@s estudiants proposen una innovació tecnològica com a solució a una necessitat o com a oportunitat en una veta de mercat concreta.

Esta jornada posa en valor el treball realitzat pels estudiants en l'anàlisi, disseny de propostes de valor i de gestió de la I+D+i de reptes tecnològics en l'àrea de l'Enginyeria Química. En estos treballs es partix d'una anàlisi de necessitats que porta cap a la proposta d'una innovació, que s'analitza des de les perspectives d'impacte, factibilitat i criteris de protecció i explotació intel·lectual i industrial. Les claus del seu disseny metodològic i implementació han causat interés en la comunitat científica i professional del sector de l'enginyeria química (https://doi.org/10.7203/attic.18.9019, https://doi.org/10.1016/j.ece.2018.07.001).

La temàtica d'enguany ha sigut “Innovation and Sustainability in Chemical Engineering to meet the challenges of Ecoogical Transition”, de manera que s'alinea amb les necessitats de transició ecològica. D'esta manera, la Jornada de IQInnovación s'alinea amb les accions de l'equip de UVSostenibilitat del Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable de la nostra universitat, com la Gestió Sostenible de Residus. En este sentit, la jornada de IQInnovación de la Universitat de València suma esforços en la visibilització de la formació de professionals amb coneixements i capacitats en les iniciatives que han portat a València competir per la Capitalitat Europea de la Innovació i aconseguir la Capitalitat Verda Europea.

El lliurament de premis ha sigut de la mà del Dr. Rafael Magdalena, director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, el Dr. Vicente Martínez, director del Màster d'Enginyeria Química i el Dr. José Badia, coordinador de la jornada i Cap d'Iniciatives de UVSostenibilitat, de la Universitat de València. Ha participat un total de 30 estudiants i 35 professionals com a comité d'avaluació, amb grans mostres de satisfacció interés per les propostes i treball realitzat.

Images: