Logo UVDegree in Computer EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

L'assignatura d'Enginyeria del Software impulsa un concurs a l'alumnat per a desenvolupar un programari per a Girls4STEM

  • December 14th, 2021
L'assignatura d'Enginyeria del Software impulsa un concurs a l'alumnat per a desenvolupar un programari per a Girls4STEM

VALÈNCIA, 13/12/2021- En l'assignatura d'Enginyeria del Programari del Grau en Enginyeria Telemàtica, l'estudiantat, en grups de 5 a 7 persones, ha de formar una petita empresa per a presentar-se al concurs de licitació i desenvolupament d'un programari per a la gestió d'activitats del Projecte Girls4STEM.

Per a això, han hagut d'analitzar, dissenyar i desenvolupar una solució per al problema. El professorat de l'assignatura, Silvia Rueda Pascual, Miriam Gil i Andrés Rocafull i Ignacio Panach Navarrete han actuat com a coordinadora del projecte i com gerenta i gerents, respectivament.

Cal ressaltar que el projecte Girls4STEM és un projecte real finançat per la FECYT i la Generalitat Valenciana i dirigit al foment de les vocacions STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), sobretot entre les xiques, a través de l'organització d'activitats de divulgació.

L'objectiu de realitzar aquest projecte dins de l'assignatura ha sigut incorporar la perspectiva de gènere en la docència. Amb això es pretén preparar a les titulades a afrontar els reptes laborals d'un sector fortament masculinizado, al mateix temps que s'incideix en la percepció dels seus companys, tot això a fi d'ajudar a tancar la bretxa de gènere existent en les àrees STEM, especialment apressant en el sector de les TIC [1] <https://doi.org/10.3390/e21010030> .

Només les empreses que superen la fase prèvia del concurs de licitació i desenvolupament i que, a més, presenten una implementació correcta a partir d'una anàlisi i disseny adequats, podran superar l'assignatura. Com a fase final del desenvolupament del seu producte, les empreses participen en el Concurs Softwarevisión.

Es tracta d'un concurs de vídeos en el qual cada empresa havia de crear un vídeo comercial per a defensar el seu producte que explicarà les funcionalitats desenvolupades. Com en el concurs original, l'empresa guanyadora es decideix en funció de la votació popular, el vot de les empreses i el vot del jurat (el professorat de l'assignatura).

I ací és on us necessiten.

La votació del públic vindrà donada pel número de likes que obtinguen els vídeos en YouTube.

Així que no ho dubteu, entreu i voteu els vostres vídeos favorits. Les votacions estaran obertes fins al dimarts 22 de desembre a les 13.00 del migdia.

Al final del procés de selecció, l'empresa guanyadora del concurs de licitació/desenvolupament obtindrà un extra de 0,5 punts a sumar a la seua qualificació.

A les vostres mans està oferir-los ajuda per a aconseguir la seua recompensa.

A continuación, us deixem els enllaços als vídeos de les empreses participants:

Vídeo Promocional Empresa 01 Softcode https://youtu.be/_bMuT2fjFG8

Vídeo Promocional Empresa 02 ISinnovative https://youtu.be/P7jO3I83olo

Vídeo Promocional Empresa 03 HoodTech https://youtu.be/tm1Pmjh1fxw

Vídeo Promocional Empresa 04 Delka https://youtu.be/MiPidEjpv5E

Vídeo Promocional Empresa 05 Telematic Engineering https://youtu.be/hK2HVg4cRas

Vídeo Promocional Empresa 06 YoTecleo https://youtu.be/XfIV-3f0od8

Vídeo Promocional Empresa 07 4USoftware https://youtu.be/TK36hvLSX0Q

Vídeo Promocional Empresa 08 G8Software https://youtu.be/z0gIZLJgX1A

 Vídeo Promocional Empresa 09 Telecom https://youtu.be/ApeW6OtsBJw