Logo UVDegree in JournalismFaculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

L’autor Paco Cerdà visita virtualment el Club de Lectura de la FFTiC

  • March 3rd, 2021
Image de la noticia

El pròxim dimecres 10 de març, l’escriptor, periodista i editor valencià, Paco Cerdà, conversarà virtualment amb l’alumnat de la FFTiC sobre el seu últim llibre, El peón (Pepitas, 2020; Premi Cálamo al Millor Llibre de l’Any).

Després dels encontres amb les traductores valencianes Núria Molines i Maria Enguix, celebrats durant el passat quadrimestre a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, el Club de Lectura coordinat per la professora Purificació Mascarell repren les seues activitats en aquest segon quadrimestre, encara que de manera virtual, per el moment. Ho fa de la mà de l’escriptor Paco Cerdà, recentment guardonat amb el Premi Cálamo al Millor Llibre publicat al 2020 per la seua obra de no-ficció El peón. L’alumnat participant ha llegit aquest llibre i podrà intercanviar impressions i debatre amb l’autor a través de la plataforma Blackboard Collaborate.

Seguint el fil de la partida d'escacs entre Arturo Pomar i Bobby Fischer l'any 1962, El peón recorre les vides de nombrosos «peons» lliurats a una causa política a l'Espanya franquista o als Estats Units de Kennedy en aquell convuls 1962. Comunistes, maquis, obrers, socialistes, etarres, cristians, republicans, estudiants o falangistes; afroamericans, pacifistes, indígenes, activistes antinuclears, esquerrans o militars d'obediència cega. Persones que es van sacrificar davant la dictadura o el capitalisme pagant un preu de mort, presó, exili o soledat.

Com un collage estructurat en els 77 moviments de la partida Fischer-Pomar, Paco Cerdà teixeix una original història sobre el compromís personal, els escacs i el poder per reflexionar sobre dues qüestions: què fa la Història en majúscules amb la vida de la gent minúscula , i com el sacrifici individual explica les lluites col·lectives.