Logo UVDegree in Multimedia EngineeringSchool of Engineering (ETSE) Logo del portal

107 estudiants de 3 titulacions de l'ETSE-UV han participat a la tercera edició del Desafiament SQL

  • May 2nd, 2024
107 estudiants de 3 titulacions de l'ETSE-UV han participat a la tercera edició del Desafiament SQL

Més d'un centenar d'estudiants de tres titulacions de l'ETSE-UV han participat aquest dilluns 29 d'abril de 2024 a la tercera edició del Desafiament SQL, patrocinat per la Càtedra d'Intel·ligència Artificial i Visualització de Dades per al Govern Obert de la ciutat de València i el projecte Girls4STEM.

El Desafiament SQL és un Escape Room digital, encara que amb parts on s'han de moure en el seu entorn físic. En aquest Escape Room els participants se submergeixen en una història que es desenvolupa en una sèrie d'episodis, com ara una sèrie de TV. La prova ha constat de 6 episodis a cadascun dels quals calia resoldre un enigma per obtenir la clau d'accés al següent episodi. Cada enigma s'ha plantejat de manera que haguessin de posar en acció, en un entorn lúdic i diferent de les classes i pràctiques acostumades, les seves competències per obtenir informació mitjançant el llenguatge SQL apreses a les assignatures de bases de dades, utilitzant en alguns dels enigmes dades obtingudes del Portal de Dades Obertes de l'Ajuntament de València (https://www.valencia.es/dadesobertes/es/) i emprant també competències transversals com el treball en equip i el pensament lateral.

Les proves s'han realitzat en grups de 2 o 3 estudiants distribuïts a diferents aules de l'ETSE-UV. Els participants han estat estudiants dels graus en Ciència de Dades (33 estudiants en 13 equips), Enginyeria Informàtica (44 estudiants en 16 equips) i Enginyeria Multimèdia (30 estudiants en 11 equips) i han tingut 2 hores per resoldre les proves i intentar superar el repte.

Durant el desenvolupament de l'activitat han comptat amb l'ajuda dels professors de les assignatures implicades: Vicente Cerverón, Esther de Ves, Ariadna Fuertes i Javier Sevilla, que els han anat orientant i donant algunes pistes per poder avançar a les diferents etapes del joc .

En aquesta edició, dos dels equips han aconseguit resoldre tots els enigmes i superar amb això el desafiament, tots dos equips del Grau en Enginyeria Informàtica, resultant guanyadores absolutes del Desafiament les estudiants de l'equip format per Inés Jaso Pernod, Iman Mokhlissi Rati i Laila Mragbane Ait Youssef , i en segon lloc queda l'equip format per Joan Corbera Vidal, Víctor Gràcia Candela i Roman Torres Santander.

Per part seva, l'equip millor classificat del Grau en Enginyeria Multimèdia ha estat el format per María Llin Doménech, Pau Vañó Pascual, i José Zurita Barber, que s'han quedat a les portes de completar el desafiament, demostrant un alt nivell en SQL.

De la mateixa manera, del Grau en Ciència de Dades també han demostrat un alt nivell molt propers a completar el desafiament l'equip format per J ennifer Carolina Matamoros Cabrera i Bernat Pertegaz Ruiz, el format per Iker Cuadros Ruiz i Miguel Royo Segarr a, i el equip compost per David Camarena Sanchez, Marta García Frechina i Alfredo Quiles Sabat .

Images: