Cultura i Civilització Espanyola |
Tema 1. El xoc cultural dels estudiants estrangers a Espanya.Tema 2. Geografia, població i societat: La diversitat espanyola: llengües, cultures i paisatges.Tema 3. L'espai públic i el privat: el carrer, la família i la llar. Les dones. Els moviments socials.Tema 4. Treball, oci i educació. La vida nocturna. El futbol com a element identitari.Tema 5. Espanya i la religió: Religió i cultura. Evolució de les pràctiques religioses a Espanya. Catolicisme i diversitat religiosa.Tema 6. Les Festes i la gastronomia: Les funcions de les festes en la modernitat. Les corregudes de bous i altres espectacles taurins. La festa de les falles. La varietat de la gastronomia espanyola.Tema 7. Música i cultura de masses : La música folk i els gèneres musicals massius.Tema 8. La literatura espanyola del segle XX-XXI.Tema 9. El cinema espanyol del segle XX-XXI. |
|
Història Recent d'Occident. |
Tema 1. Estudiar el present: cronologia, problemes, reptes.Tema 2. Un món de blocs: Guerra Freda Global i construcció de l'Estat de Benestar.Tema 3. Ampliant el concepte de llibertat: la lluita pels drets civils d'afroamericans, dones i col·lectius LGTB.Tema 4. L'emancipació de les perifèries: descolonització i sorgiment del Tercer Món.Tema 5. Amèrica Llatina: de les noves dictadures als Nous Moviments Socials.Tema 6. Les conquestes socials en perill: de la crisi de 1973 a la de 2008.Tema 7. La fi del món bipolar: col·lapse de l'URSS i nou ordre internacional en el segle XXI.Tema 8. El món hui: globalització, migracions, nous conflictes i emergència ambien |
|
Introducció al Desenvolupament Local |
Tema 1. Marc Teòric i Conceptual del Desenvolupament Local.a) Globalització i l'ascens de l'enfocament desenvolupe local del desenvolupament.Tema 2. Les bases teòriques del desenvolupament local.a) Condicions per al Desenvolupament Local.Tema 3. La formació de xarxes. La importància del Capital Social.Tema 4. La innovació com a palanca per al desenvolupament local.Tema 5. Institucions i governança per al desenvolupament local.Tema 6. La cultura empresarial com a motor de desenvolupament.Tema 7. Desenvolupe local i sostenibilitat.Tema 8. La política per al desenvolupament local. La planificació estratègica del desenvolupament.Tema 9. Lideratge i presa de decisions en l'entorn local. Intervenció sobre mercat de treball local: jaciments d'ocupació, creació d'empreses i acompanyament a promotors.Tema 10. Integració de col·lectius en risc d'exclusió.Tema 11. Comerç i desenvolupament local. |
|
Economia Social |
Tema 1. Valors, principis cooperatius i economia social.Tema 2. Les institucions de l'economia social a Espanya.a) Entitats de l'economia social espanyola classificades per sectors institucionals.Tema 3. L'evolució de l'economia social.Tema 4. L'economia social en les modernes economies de mercat.a) Funcions econòmiques de l'economia social.Tema 5. Polítiques dirigides a l'economia social.Tema 6. Democràcia, eficàcia de la política econòmica i reforma política.Tema 7. Els components de l'economia social cooperatius, mutualitats, associacions, societats laborals.Tema 8. L'empresa cooperativa. Estructura socioeconòmica.Tema 9. Participació i democràcia en les empreses cooperatives.Tema 10. L'Economia Social i el seu impacte en el desenvolupament local. |
|
Turisme i Desenvolupament Local |
Tema 1. Introducció: el paper del turisme en el desenvolupament econòmic territorial.Tema 2. Els recursos territorials turístics en els processos de planificació local.Tema 3. El producte turístic.Tema 4. Desenvolupe local i turisme.Tema 5. Importància de la gestió sostenible dels recursos territorials turístics per al desenvolupament local. |
|
Emprenedoria en l'Activitat Turística |
Tema 1. Base teòrica de l'emprenedoria de l'activitat turística.Tema 2. La innovació empresarial a Espanya.Tema 3. Estudi integral del territori, com detectar una oportunitat de negoci.Tema 4. Els agents que intervenen en l'impuls a la creació d'empreses turístiques. Acompanyament a emprenedors.Tema 5. Com dissenyar i definir un model de negoci aplicat al turisme. Cerca de recursos econòmics.Tema 6. Models empresarials turístics en la Comunitat Valenciana, exemples de bones i males pràctiques.Tema 7. Indicadors d'èxit empresarial.Tema 8. Els sistemes d'indicadors de sostenibilitat territorial.Tema 9: L'impacte socioeconòmic que genera una empresa turística en el territori. |
|
Organització i Dinamització dels Recursos Humans en l'Activitat Turística. |
Tema 1. L'ésser humà: les quatre dimensions.Tema 2. Motivació: Què és la motivació i les teories motivacionals.Tema 3. El treball en equip: habilitats a desenvolupar.Tema 4. Comunicació i cultura empresarial.Tema 5. La Direcció de Recursos Humans.Tema 6. Planificació i anàlisi de llocs.Tema 7. Reclutament, selecció de personal i orientació.Tema 8. Formació i desenvolupament de carreres professionals.Tema 9. Avaluació del rendiment.Tema 10: La retribució. |
|
Gestió de Sistemes de Qualitat en l'Activitat Turística |
Tema 1. Introducció a la qualitat en el sector turístic.Tema 2. Gestió de la qualitat en el sector turístic.Tema 3. La qualitat turística a Espanya.Tema 4. El mesurament de la qualitat del servei turístic.Tema 5. Eines i estratègies per a millorar la qualitat en el sector turístic. |
|
Turisme Experiencial |
Tema 1. El concepte de recurs com a matèria primera i la seua connexió amb el turísticTema 2. Les motivacions i necessitats de visitant: evolució de l'oci, del turisme i les noves mirades de la societatactual.Tema 3. El producte turístic: conceptualització, procés de creació i impactes en la destinació.Tema 4. L'experiència turística com a objectiu aspiracional: conceptualització, tendències i estratègiques en destinacionsTema 5. Experiències culturals: patrimoni material (Patrimoni de la Humanitat) i immaterial (gastronomia)Tema 6. Experiències naturals (espais naturals protegits i activitats de risc)Tema 7. Experiències off the beaten track: dark tourism |
|
Gastronomia Espanyola |
Tema 1.El material existent en una cuina professional, el seu funcionament i la seua posterior neteja. Les normes de seguretat i higiene que s'apliquen al conjunt de la zona de treball.Tema 2. Pràctica sobre les pre-elaboracions d'ús comú aplicables a la cuina tradicional espanyola.Tema 3. Aprofitament i la correcta conservació dels aliments.Tema 4. Les tècniques de neteja, evisceració, descamado, desespinado i porcionamiento del peix i de la carn, classificacions i tipus.Tema 5. Anàlisi de les tècniques de reutilització de gèneres, la seua recuperació i els processos de regeneració en preelaboraciones.Tema 6. La manipulació de les matèries primeres. L'elaboració de plats de caràcter tradicional. |
|
Treball Final de Màster |
Realització d'un treball personal del/la alumne/alumna relacionat amb alguna de les matèries teòriques o pràctiques del Màster en el qual demostre que és capaç d'aplicar correctament elsconeixements i tècniques apresos i presentar els seus resultats de manera adequada tant en formaescrita com oral.L'assignatura TREBALL FI DE MÀSTER pretén:- Que els/les alumnes/as apliquen els coneixements adquirits i demostren la maduresa aconseguida enel procés d'aprenentatge. |
|