Celebració de l’acte d’investidura dels nous doctors i doctores del curs acadèmic 2016-2017

  • Gabinet de la Rectora
  • 8 de juny de 2018
Nous doctors i doctores 2016-2017
Fotografía: Miguel Lorenzo

En un solemne acte al Paranimf de La Nau, en aquesta primera sessió s’han investit a 35 nous doctors i doctores procedents de les Facultats de Medicina i Odontologia, Dret, Ciències Socials, Ciències Biològiques, Física, Química i Magisteri.

La rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, ha presidit la solemne cerimònia junt a la vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez; la vicerectora d’Innovació i Transferència, Mª Dolores Real; la secretària general de la Universitat, Mª Elena Olmos, i el director de l’Escola de Doctorat, José Vicente Bagán.

La cerimònia també ha comptat amb el vicerector de Cultura i Esports, Antonio Ariño; el de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla; la d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el d'Economia i Infraestructures, Juan Luis Gandia; el d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano; i el d’Internacionalització i Cooperació, Carles Padilla. Així mateix, també han assistit el degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, Francisco Javier Chorro; Francisco Javier Palau de Dret; Mª Carmen Bañó de Ciències Biològiques; Jordi Vidal de Física; Adela Maurí de Química; Albert Moncusí de Ciències Socials i la vicedegana de Magisteri, Ana María Botella.

Per la Facultat de Medicina i Odontologia, han sigut investits els nous doctors i doctores Isabel Pascual, Paula Pelechano, María de las Nieves del Pozo, Carolina Mir, Rut Victorio, Sabrina Kindem, Ramón Falcó, Carolina Pérez, Ignacio Faus, Jessica Sena i María de los Desamparados Quiles. En Dret han sigut distingits Luis Reche, Deivys Javier Pabon, Alberto Payá, Adriana Moscardó i Cristina Hernández-Martí.

Per la Facultat de Ciències Biològiques, han sigut investides els doctors i doctores Sara Callejón, Mª Jesús Andrés, Ángela Carrió, Clara García, Pablo Vera, Vicente Daniel Crespo, Francisco Javier Verdú i Eva María Asensio. 

Amparo Benlloch, Manuel Campo, Carolina Doña, Drazen Skokovic i Daniel González són els nous doctors i doctores en Física. A Química, s’han investit Mª Merce Cascant, Daniel Gallart, Jeymy Tatiana Sarmiento i María Vergara. La Facultat de Ciències Socials compta amb Mª Amparo López com nova doctora mentre que finalment Guillem Escorihuela és el nou doctor en Magisteri.

El director de l'Escola de Doctorat, José Vicente Bagán, ha volgut remarcar l'orgull que és per a la Universitat de València haver acollit i format als nous doctors i doctores. Bagán ha destacat que de les més de 700 tesis dels 62 programes de doctorat, enguany les dones han llegit el 60% de les tesis doctorals.

Al seu discurs, la rectora Mª Vicenta Mestre ha volgut recordar als nous doctors i doctores que han rebut el màxim nivell acadèmic, un honor tant per a ells com per a la Univesitat de València. A més, la rectora ha demanat al nou govern que es faça realitat el necessari pacte per la ciència i l'educació i que es pose fi a les restriccions que encara sofreixen les universitats públiques a nivell personal docent i investigador.