La Universitat de València posa en marxa el programa ‘Les 3 emes’ per promocionar conductes segures davant la Covid-19

  • Information and Promotion Service for Students - Blasco Ibáñez
  • October 2nd, 2020
 

Repartits per 15 punts ubicats als campus, més de cent estudiants recorden i expliquen les bones pràctiques que minimitzen el risc de contagi pel coronavirus SARS-CoV-2. S’han format per participar en la iniciativa ‘Les 3 emes’, impulsada pel vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius i gestionada pel Servei d'Informació i Dinamització (SeDi), que cerca la col·laboració de l’estudiantat per conscienciar de la importància de mantenir conductes segures en l’entorn universitari.

La implicació dels estudiants és fonamental per a l'èxit d'aquesta iniciativa. “Estem posant a prova els coneixements de la gent davant el coronavirus i el que hem aprés aquests dies”, explica Carlos Rodríguez. El fet que siguen estudiants, assegura Pablo Giner, “persones de la mateixa edat i inquietuds, fa que siga més efectiu”. “Els companys han acollit molt bé la iniciativa ja que ens afecta en el nostre dia a dia” apunta Andrea Perelló. Són tres estudiants de la Universitat de València que col·laboren en la iniciativa Les 3 emes, iniciativa per a la promoció de conductes segures davant la Covid-19.

La vicerectora d’Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero, ha explicat que amb Les 3 emes es pretén “reforçar el coneixement i la pràctica de conductes segures, efectives, per fer front a la pandèmia”, que inclouen la higiene de mans, metres de distància i mascareta, però també “l’ús de l’aplicació Radar o guardar correctament la mascareta”. La vicerectora ha emfasitzat que mentre dure aquesta situació, a més dels protocols posats en marxa per la Universitat i les autoritats competents, “no podem baixar la guàrdia en les conductes de responsabilitat individual” i per a això “la implicació de l’estudiantat és fonamental per a la difusió i conscienciació”.

Participen en Les 3 emes 137 estudiants de grau que primer s’han format i ara desenvolupen l’acció de sensibilització en els 15 punts repartits pels campus. El SeDi ha estat l’encarregat del programa per la seua experiència en iniciatives que segueixen un esquema similar. Com ha explicat Ferranda Martí, cap del Sedi, la fase formativa serveix “per assegurar un nivell de coneixements adequat i lluny de mites o de recomanacions poc solvents  i, sobretot, per comptar amb estudiants amb l’actitud correcta a l’hora d’abordar les persones que passen pels punts informatius”. La cap de secció del Sedi Laura Guzmán i responsable de la coordinació de la iniciativa, ha afegit que s’ha cercat “la col·laboració de l’estudiantat, des de l’empatia i la comunicació entre iguals i respectuosa, per sumar esforços i minimitzar riscos front a la COVID-19”.

La formació de Les 3 emes es va dur a terme la setmana passada, mitjançant l’Aula Virtual, i va comptar amb professorat expert en cada matèria: Jose Maria Martín Moreno, catedràtic de la Universitat de València Medicina Preventiva i Salut Pública; José Luis Alonso, cap del Servei d’Epidemiologia de l’Hospital General Universitari; Miguel Ángel Toledo, cap de secció del Servei de Prevenció de la Universitat de València; Anna Juan, periodista i responsable de comunicació de l’Institut d’Investigació de la Fe; Fani Grande, periodista i especialista en comunicació, i Laura Guzmán, cap de secció del Servei d’Informació i Dinamització.

Les accions de sensibilització i promoció de conductes segures s’estendran fins al 22 d’octubre. La participació per part de l’estudiantat, amb 5 hores de formació i 20 h de col·laboració en els punts informatius, permet obtindre el reconeixement d’1,5 crèdits ECTS per participació.