Les classes d’Unisocietat comencen aquest mes en les dotze seus

  • Office of the Vice-Principal Sustainability, Cooperation and Healthy Life
  • September 13rd, 2018
 
Les classes d’Unisocietat comencen aquest mes a les dotze seus

Unisocietat compta aquest any acadèmic amb 1.700 estudiants. Aquest curs 2018-2019 el programa formatiu amb dimensió territorial de la Universitat de València estarà actiu en dotze municipis valencians: Gandia, Requena, Benetússer, Quart de Poblet, Paterna, l’Eliana, Cullera, Alzira, Bétera, Massamagrell, Ontinyent i Riba-roja de Túria.

Aquesta iniciativa persegueix implicar la comunitat de docents i investigadors de la Universitat de València als municipis de la seua àrea d’influència i aportar a la societat coneixements teòrics i pràctics sobre temes essencials i d’actualitat en el seu territori. En aquest programa universitari participen més de dos-cents cinquanta professors de la Universitat i s’assoleix una matrícula de mil set-cents estudiants. A més de les assignatures troncals que s’imparteixen en les 120 hores lectives anuals, Unisocietat es completa amb conferències mensuals d’accés lliure al públic en general, així com excursions i activitats complementàries que els permetran conéixer i comprendre el territori valencià.

El cicle de conferències d’Unisocietat començarà el proper mes d’octubre i continuarà al llarg del curs amb conferències mensuals en la dotzena de seus. No és requisit indispensable estar matriculat en Unisocietat per a gaudir del cicle de ponències, ja que estan obertes al públic general. Es tracta d’un avanç que l’alumanat d’Unisocietat tindrà al llarg del curs, una forma de contribuir a la formació de la societat valenciana i animar la ciutadania a sumar-se a aquest programa formatiu territorial. Les xarrades pluridisciplinàries impartides per docents de la Universitat són una mostra de l’àmplia varietat de disciplines i àrees científiques que recull la institució acadèmica.

El vicerector Jorge Hermosilla ha destacat que en els últims anys la Universitat de València ha establit “una xarxa de seus estables al territori valencià, en huit comarques, gràcies a una estratègia territorial i a la implicació de les entitats locals, així com del personal tècnic tant dels ajuntaments com de la Universitat”. Unisocietat és fruit de l’estreta col·laboració entre la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i els dotze ajuntaments que acullen aquest programa. Compta amb el patrocini principal de Caixa Popular (en deu seus), així com de Caixa Ontinyent (a la capital de la Vall d’Albaida) i Banc Santander (a Gandia).

More information: