S’ajorna l’acte de lliurament dels Premis UV d’Escriptura de Creació

  • Information and Promotion Service for Students - Blasco Ibáñez
  • January 18th, 2021
 

A causa de l’evolució de la situació sanitària, s’ha ajornat l’acte de lliurament de la 17a edició dels Premis UV d’Escriptura de Creació previst per al dilluns, 18 de gener, al Paranimf del Centre Cultural La Nau. Les autores i autors guardonats enguany han expressat, per mitjans audiovisuals, el seu agraïment pels premis i conviden a la lectura de les seues obres.

Com s’ha fet en les darreres edicions d’aquest certamen, estava prevista la celebració d’un acte de lliurament, encara que de dimensions reduïdes pel context sanitari actual. Tanmateix, la complicació de la situació sanitària ha motivat que l’organització acorde l’ajornament de l’acte i, mentrestant, difonga els audiovisuals que les persones guardonades i finalistes havien preparat per parlar de la seua experiència en aquesta iniciativa, que pretén incentivar la creació literària, en les seues diverses manifestacions, entre l’estudiantat universitari.

Els guardonats de la 17a edició dels Premis UV d’Escriptura de Creació, com ja es feu públic fa unes setmanes, han estat: Ismael Sempere Mirón, estudiant de Filologia Catalana de la Universitat de València, en la modalitat de Poesia en valencià, pel recull Sem; Iuliana S. Apostu, estudiant d’Estudis Hispànics de la Universitat de València, en Poesia en castellà, amb válgame dios; Alba Martínez Alarcón, estudiant del màster en Comunicació Intercultural i Ensenyament de Llengües de la Universitat Jaume I, en Narrativa breu en valencià, per l’obra El mal de llet; Marc Caballer Galcerá, estudiant d’Estudis Hispànics a la Universitat de València, en Narrativa breu en castellà, per Voz, ruido y silencio; Luis Peset Orts, estudiant del Grau Superior d’Interpretació Textual en l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, guardonat en la modalitat de Teatre, pel seu text Canción de medianoche i, finalment, Lucía Fernández Latorre, estudiant de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, premiada en la modalitat de Guió de curtmetratge per Más allá de Teruel.

El jurat també ha designat com a finalistes les obres: Marcida cendra, de Miguel Arche López, en la modalitat de Poesia en valencià; SPQR, de David García Borrero, en Poesia en castellà, i Por un tubo, de David Albero Martínez, en Narrativa breu en castellà.

Les publicacions es podran adquirir, des de finals de gener, en els webs d’Edicions 96, que edita les obres premiades de Poesia i Narrativa, i de Publicacions de la Universitat de València, que recull l’obra guardonada de Teatre en la Colección Teatro Siglo XXI, dirigida per Juan Vicente Martínez Luciano. També es poden demanar en qualsevol llibreria. 

Als Premis UV d’Escriptura de Creació d’enguany —organitzats pel Servei d’Informació i Dinamització (Sedi) amb la col·laboració de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació i les Aules de Literatura, d’Arts Escèniques i de Cinema del Vicerectorat de Cultura i Esport—,  s’han presentat 104 originals, dels quals 87 són d’estudiants de la Universitat de València. Cada obra guardonada té una dotació econòmica de 1.000 euros, a més de la publicació en paper. En el cas de la modalitat de Guió de curtmetratge, l’obra no s’edita però es reben 2.000 euros més si es produeix el curt.

Els jurats de la 17a edició del certamen han estat formats per Josep Lluís Roig Sala, Miquel Nicolàs Amorós i Alba Fluixà Pelufo, en Poesia en valencià; Luciana Romero Rosa, Núria Girona Fibla i David Moreno Trashumante, en Poesia en castellà; Isabel Canet Ferrer, Carme Gregori Soldevila i  Àfrica Ramírez Olmos, en Narrativa breu en valencià; Elisa Ferrer Molina, Teresa Ferrer Valls i Bárbara Blasco Grau, en Narrativa breu en castellà; Mafalda Bellido Monterde, Núria Vizcarro Boix i Josefa Badia Herrera, en Teatre; i Pau Martínez González, Manuel de la Fuente Soler i Nuria Castellote Herranz, en Guió de curtmetratge.