Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Nascut en Montilla (Còrdova) en 1950, Bérchez és Acadèmic en la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos i Catedràtic d'Història de l'Art en la Universitat de València, la ciutat on viu i treballa, compaginant la labor docent amb la seua passió per la fotografia i l'arquitectura.

Joaquín Bérchez ha convertit les fotografies del paisatge valencià en una eina més de contemplació i de reflexió sobre el territori. La mostra arreplega panoràmiques des d'Ademús a l'Albufera, les vistes de l'interior i el litoral, mostrant amb detall les vinyes, tarongers, palmeres, oliveres, arrossars… que se succeeixen a través d'una juxtaposició de l'antic i del modern, en un territori antropitzat, modelat per l'activitat humana.

Des de la torsió d'un cep a les restes d'un aqüeducte romà o les tranquil·les aigües del Mediterrani, el paisatge valencià representat adquireix noves visions als ulls de Joaquín Bérchez. El professor torna a delectar-nos amb estampes de la nostra geografia, del nostre paisatge. Un pretext més per a evocar el reconeixement i el sentiment cap al nostre territori i als valors paisatgístics i patrimonials que atresora.

 
DATA MUNICIPI LLOC
29 de Abril a 1 de Juny de 2014 València

Col·legi Doctor Pesset

24 de Juny a 24 Juliol de 2014 Alpuente

Sala d'exposicions de l'Antic Ajuntament

19 de Setembre a 24 d'Octubre de 2014 Alboraia

Casa de la Cultura

22 de Novembre a 14 de Desembre de 2014 Cortes de Pallás

Casa de la Cultura

14 de Gener a 1 de Febrer de 2015         Gandia

Centre de Gandia

6 de Març a 23 de Març de 2015 Burjassot

Facultat de Farmàcia

 

 

Data: De 24 de d’abril de 2014 a 23 de de març de 2015.

Lloc de realització Diversos municipis.

Organitza Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València.

Imatges: