Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

MORIR AMB DIGNITAT: OBRES PREMIADES DEL I CONCURS FOTOGRÀFIC

 

 

 

 

Inauguració: dia 11 d’abril a les 18:30 h.

 

A continuació, a les 19.00 hores, xerrada a càrrec de María José Alemany (Presidenta de DMD-CV): “La Importància de fer el Document de Voluntats Anticipades”. 


 

L'exposició "Morir amb Dignitat" presenta les obres premiades del I Premi de Fotografia "Morir amb Dignitat", una iniciativa que va sorgir durant l'Assemblea Anual de la Federació Valenciana de Dret a Morir Dignament (DMD) al 2022 i que es va materialitzar en 2023 gràcies al suport del Vicerectorat de Cultura i Societat de la Universitat de València.


En resposta a la pregunta "Què és per a tu morir amb dignitat?", més de cent artistes, tant nacionals com internacionals, van participar en aquest concurs.

L'exposició ofereix una visió diversa d'interpretacions sobre el tema crucial de la dignitat al final de la vida. Les fotografies, seleccionades amb cura per un jurat format per la Sra. Amanda Cerdà, el Dr. Anacleto Ferrer, el Dr. Hassan López, la Sra. Eva Máñez i el Sr. Lluís Romero, capturen l'essència del tema amb originalitat i expressió única.

 

Els premis principals van ser atorgats a:


Sra. Esperanza Labrador Rodríguez per la sèrie "El bon viure, el bon morir".
Sra. Begoña Cosín Moya per la sèrie "El comiat".
Sr. Javier Arcenillas per la sèrie "Somni, atenció, espai…".

 

A més, es van concedir accèssits a:


Sr. Francisco J. Domínguez per la sèrie "Aferrada als seus records".
Sr. Luis María Barros Sáenz per la sèrie "Eterna enyorança".
Sr. Mithail Afrige per la sèrie "My life my choice, my death my choice".