Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

NINO BRAVO: UNA MIRADA ARTÍSTICA

La mostra expositiva que forma part de les activitats organitzades per l'Ajuntament de València per a commemorar el 50 aniversari de la partida del cantant Nino Bravo i avalada per la seua família, és un recorregut visual i sonor de la seua obra i trajectòria professional, especialment tot el període que va desenvolupar a València i la seua província.

Està situada al pati del Museu de Nino Bravo d'Aielo de Malferit i exposada al públic de manera gratuïta del 30 de novembre fins al 26 de febrer, clausurant l'any NINO BRAVO.

Denominada “NINO BRAVO: UNA MIRADA ARTÍSTICA” una obra expositiva, l'extracte de la qual per a esta ocasió, mostra unes 20 imatges, que descriuen les etapes artístiques de Nino Bravo a València. Cada lona, té un codi QR en valencià i castellà, que proporciona informació addicional sobre les mateixes en veu del locutor i director de doblatge Vicente Quintana. Es tracta d'una mostra expositiva inclusiva, ja que tots els textos que es locuten, situats en la web oficial de NINO BRAVO, poden ser escoltats i llegits, facilitant si hi haguera, la facultat auditiva o visual del públic.

 

Les instantànies, realitzades pel fotògraf i amic de Nino Bravo, José Torres, entre 1968 i 1972, retraten els inicis de Luis Manuel Ferri com a artista, el seu primer festival, el seu debut com Nino Bravo, el seu club de fans, concerts i gales, imatges promocionals per a la seua discogràfica, i moments únics i inèdits que van ser possibles gràcies a la gran amistat que els unia i la complicitat que es mostra en la mateixes.

L'exposició ha sigut comissariada per Carlos D. Chardí Puchades i les imatges, rescatades de l'arxiu de José Torres *Cabo, han sigut tractades per José M. Torres Serrano (fill de José Torres) qui ha netejat i restaurat digitalment cada retrat amb més de 50 anys d'antiguitat. Darío Ledesma de Castro, biògraf oficial de Nino Bravo, ha participat activament en les descripcions dels àudios, ajudat a certificar tot el que en ells es relata.