Universitat de ValènciaUVsocietat,UVsocietat Logo del portal

Present i futur en el medi rural

IV Edició de la Universitat de Tardor de Cofrentes (UNICO)

Present i futur en el medi rural

Universitats Estacionals

Dimecres 25 d'octubre de 2023

Sala d'actes de l'Ajuntament de Cofrentes -Plaza d'Espanya, 9 (46625 Cofrentes)

Inscripció necessària i gratuïta en: https://go.uv.es/0vSMdwm

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura i Societat, i en estreta col·laboració amb l'Ajuntament de Cofrentes, la Diputació de València i Caixa Popular, organitzen la IV Edició de la Universitat de Tardor de Cofrentes (UNICO). En aquest 2023, la UNICO tindrà el leitmotiv de “Present i futur en el medi rural”.

La UNICO serà, el pròxim dia 25 d'octubre, un espai singular de trobada entre docents, investigadors, estudiants, agents socials, treballadors públics i privats i de tots els veïns i veïnes de Cofrentes i del seu entorn pròxim en la qual s'abordaran diverses qüestions sobre el benestar i el desenvolupament, a nivell individual i social, en el medi rural. La UNICO és una iniciativa de caràcter divulgatiu, oberta al públic en general, que pretén aproximar Cofrentes i la seua comarca als principals reptes del segle XXI als quals s'enfronta el medi rural. En aquesta edició, comptarà amb la participació de professorat de la Universitat de València (experts en Genètica, Turisme, Microbiologia, Fisioteràpia i Envelliment).

Les característiques del medi rural suposen un desafiament social, institucional i personal però també una oportunitat per al desenvolupament present i el futur que ens permet posar en valor un territori privilegiat com és el municipi de Cofrentes.

Els principals objectius de les institucions universitàries són la docència, la investigació i la transferència i divulgació de coneixement a la societat; en aquest sentit, la Universitat de València, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana impulsa aquesta acció acadèmica que es consolida a Cofrentes i la Vall de Cofrentes-Ayora.

La inscripció és gratuïta, a causa del caràcter públic de la Universitat, i les persones inscrites podran obtindre un certificat d'assistència.

PROGRAMA

10:00 - 10:30 h. Inauguració.

10.30 -11:30 h. Ponència - AGCTTTTA: Llegir el nostre propi genoma.

Manuel Pérez Alonso.

Professor CU, de Genètica (UV).

11:30 - 12:00 h. Esmorzar - Coffee-break.

12:00 - 13:00 h.  Ponència - Claus actuals per al disseny de la imatge turística de Cofrentes: Del recurs a l'experiència.

María Walesska Schlesinger.

Professora TU, de Comercialització i Investigació de Mercats (UV).

13:00 - 15:30 h. Descans – Menjar.

15:30 - 16:30 h. Ponència: ¡No estem sols!

Sergi Maicas Prieto.

Professor TU de Microbiología (UV).

16:30 - 17:30 h. Taller d'envelliment actiu: pautes per a funcionar millor.

Nuria Sempere Rubio.

Professora PAD de Fisioteràpia (UV).

MODERA: ESPERANZA NAVARRO PARDO (Professora Catedràtica d'Universitat del Departament de Psicologia Evolutiva de la Universitat de València).

18:30 h. Cloenda.