
Les mostres organitzades pel Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial continuen amb el seu itinerari per les comarques valencianes. El dimarts 2 de febrer, ‘Second Round’ va arribar a l'institut número 1 de Requena; el dijous 4, Sollana va rebre l'exposició de la Ribera del Xúquer; i Ontinyent va acollir ‘Un camí, dues mirades. Cavanilles/Stübing’. Aquest divendres dia 5, l'exposició de la comarca de la Safor es va obrir al públic a Rafelcofer.
-‘Second Round: Art i lluita als instituts valencians’ -
La mostra ‘Second Round’ es va inaugurar el dimarts 2 de febrer a l'IES número 1 de Requena (Altiplà de Requena-Utiel), amb l'assistència de representants del govern municipal i el cap d’iniciatives del vicerectorat, Ángel Morales. A més, l'acte es va tancar amb una conferència de la professora Paloma Rueda (Departament de Didàctica de l'Expressió Musical, Plàstica i Corporal de la Universitat de València).
L'exposició, composta per 21 panells, pretén posar de manifest la important activitat artística realitzada des dels centres de secundària valencians. ‘Second Round’ constitueix un projecte col·lectiu, comissariat per Ricard Huerta (Departament d’Expressió Musical, Plàstica i Corporal), en el qual la Universitat de València ha treballat conjuntament amb els instituts de secundària. Ha sigut organitzada per l'Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, en col·laboració amb els vicerectorats de Participació i Projecció Territorial, Polítiques de Formació i Qualitat Educativa i Cultura i Igualtat.
-‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La Ribera del Xúquer’-
L'exposició de la Ribera del Xúquer va arribar a Sollana (Ribera Baixa) aquest dijous 4 de febrer. Van assistir a la inauguració l'alcalde del municipi, Juan Roda, junt a altres membres del consistori; i els professors de la Universitat de València i comissaris de la mostra, Ángel Morales (Departament de Química Analítica) i Antonio C. Ledo (Departament d'Història de l'Antiguitat i de la Cultura Escrita).
A través de 36 panells persegueix mostrar al gran públic com s'ha constituït la realitat actual d'un espai tan emblemàtic com és el que conformen la Ribera Alta i la Ribera Baixa. Han participat en la seua confecció mig centenar de docents de diferents àrees de coneixement de la Universitat de València, grups de recerca, així com tècnics de l'administració pública i especialistes locals.
‘Un camí, dues mirades. Cavanilles/Stübing’
Aquesta mostra pictòrica, obra de l'artista plàstic i professor de Botànica en la Universitat de València, Gerardo Stübing, es va obrir al públic a Ontinyent (Vall d’Albaida) aquest dijous 4 de febrer. La col·lecció d'acrílics, comissariada per Aureli Domènech i Tono Herrero, està inspirada en l'estudi del botànic valencià Antonio José Cavanilles, en les seues ‘Observacions’ del paisatge valencià.
Com assenyala Gerardo Stübing, l'exposició evidencia com una mateixa temàtica es pot interpretar amb diferents missatges plàstics, adaptats al moment i situació històrica. El Museu Arqueològic d'Ontinyent i la Vall d'Albaida (MAOVA) exposarà l'obra de Stübing fins al 29 de febrer.
-‘La Universitat de València i els seus entorns comarcals: La Safor’-
Aquesta exposició es va inaugurar el divendres 5 a Rafelcofer, després d'haver passat per Gandia i Benifairó de la Valldigna. La mostra repassa els trets més característics d'aquesta comarca del litoral valencià: la geografia, el paisatge, les zones humides, el turisme, el patrimoni artístic, l'estructura territorial i el desenvolupament, la literatura, l'educació, les festes o els seus pobles. Està composta per 23 panells elaborats per diferents professors de la Universitat de València, així com per alguns investigadors locals. Els interessats podran visitar-la fins al 25 de febrer.